Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Με κατάνυξη ο εορτασμός του Πολιούχου Τιμίου Προδρόμου στην Ξάνθη (φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 παραμονές του εορτασμού της απότομης της τιμίας κεφαλής του Τιμίου ένδοξου προφήτου Προδρόμου και βάφτιση του Ιωάννη τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό ναό στην πλατεία Μητροπόλεως. Την ιερή ακολουθία τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος και ο οικείος Ποιμενάρχης μας κ.Παντελεήμων.

Στον πανυγυρικό  πολυαρχιερατικό εσπερινό παραβρέθηκαν όλες οι αρχές του τόπου και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου ενώ τις ιερές εικόνες συνόδεψε η Μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού. Παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Κουρτίδης ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ψωμά, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης και άλλοι πολλοί.

Αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και της εικόνας της Παναγίας Καλαμούς από την πλατεία μητροπόλεως προς την κεντρική πλατεία της Ξάνθης εκεί έγινε αρτοκλασία και εκφώνηση του πανηγυρικού λόγω της εορτής.

Ακολούθησε η απόλυση στον Καθεδρικό ναό Ξάνθης όπου παρέμεινε η εικόνα της Παναγίας Κάλαμούς ενώ η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου μεταφέρθηκε πίσω στον Μητροπολιτικό Ναό.

Αύριο Τρίτη την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 29 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

Σχετικά Άρθρα