Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Πάει “τρένο” ο Σάκης Κριτσίνης, εξήγγειλε νέο σχέδιο ανάπτυξης της λίμνης Βιστωνίδας (Λίμνη στην οποία ο Τσιτιρίδης δεν έβαλε 9 χρόνια “ούτε καρφί”)

Σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τους επιχειρηματίες της περιοχής ξεκινούμε την ανάδειξη της λίμνης Βιστωνίδας ως τόπου προορισμού εναλλακτικού αλλά και θρησκευτικού τουρισμού με καμπάνιες εντός και εκτός συνόρων της επικράτειας, με παράλληλη ανάπτυξη ιστοσελίδας, ειδικά για την λίμνη και τις δραστηριότητες πέριξ αυτής.

Καθαρίζουμε τις ακτές της λίμνης. Συντηρούμε τα παλιά και βάζουμε νέα ξύλινα παρατηρητήρια με πρόσβαση από ξύλινους διαδρόμους, φιλικούς προς το περιβάλλον.

Συνεργαζόμαστε με οικολογικές και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, και εκπονούμε πρόγραμμα για την σωστή διαχείμανση των αποδημητικών και εντόπιων πτηνών.

Αναπτύσσουμε τις όμορες περιοχές της λίμνης Βιστωνίδας για την άνετη προσέγγιση επισκεπτών αλλά και όσων θέλουν να νιώσουν την εμπειρία του εναλλακτικού οικοτουρισμού.

Κατασκευή περιμετρικά της λίμνης μικρών ξύλινων υβριδικών κατοικιών, δύο έως τεσσάρων ατόμων. Οργάνωση Πάρκου οικοτουρισμού, στο Πόρτο Λάγος για την φιλοξενία επισκεπτών με την επίβλεψη και διαχείριση του Δήμου. Επίσης επαναφέρουμε σε λειτουργία το Κατασκηνωτικό Κέντρο Σελίνου το οποίο δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό.

Εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες στη λίμνη και στις παρυδάτιες περιοχέςκαι διεξαγωγή υπό την αιγίδα του Δήμου ή τοπικού σωματείου αθλητικής τοξοβολίας, αθλητικού κανό και ιστιοσανίδας, σε εποχές και περιοχές της λίμνης που δεν ενοχλούν την διαβίωση των πτηνών.

Σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό, το Φορέα Διαχείρισης και όλους τους φορείς της περιοχής, καθιερώνουμε έναν νέο θεσμό την «Εβδομάδα της Λίμνης» που θα διεξάγεται μια φορά τον χρόνο.

Στις 8 Οκτωβρίου τα Άβδηρα γυρίζουν σελίδα!!!

Αθανάσιος Κριτσίνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα