Έβρος

Φωτιά στον Έβρο: Εκκένωση προς Κομοτηνή για τους κατοίκους 9 περιοχών- Διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Πριν από λίγη ώρα ήχησε το 112 για τους κατοίκους εννέα περιοχών για εκκένωση προς Κομοτηνή – Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη που καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πριν από λίγη ώρα ήχησε το 112 για τους κατοίκους της Μέστης, Δίκελλας, Συκορράχης, Πλάκας, Μεσημβρίας, της Ατάρνης, της Αύρας, Κόμαρου και Περάματος για εκκένωση προς Κομοτηνή.

Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Τα κύρια μέτωπα της φωτιάς

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς οι φλόγες έφτασαν στον περίβολο. Εξήντα εννέα από τους ασθενείς του νοσοκομείου έχουν μεταφερθεί στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» που τους μεταφέρει στην Καβάλα, με τους υπόλοιπους να έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 115 διακομιδές με 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Θεσσαλονίκη  και τρία στρατιωτικά υπό τις εντολές του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου. Για την επιχείρηση έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και δύο μονάδες του Ειδικού Τμήματος Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ένα κινητό συντονιστικό κέντρο. Οι ασθενείς διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης και τα νεογνά στην Καβάλα.

πηγή skai.gr

Σχετικά Άρθρα