ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Ξάνθη στις 12 τα μεσάνυχτα στο Δημαρχείο Ξάνθης

Σκοπός της συνεδρίασης των μελών του ΣΟΠ, η λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων και δράσεων αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι στην πόλη της Ξάνθης είχαμε χθες  10% σχετική υγρασία, γεγονός που μας παραπέμπει σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Ξάνθη είναι ανάμεσα στις περιοχές που σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς βρίσκεται, την Τρίτη 22 Αυγούστου, στην κατηγορία 4 – πολύ υψηλού δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την οδηγία που απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, οι Δήμοι των ΠΕ που βρίσκονται σε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα πρέπει να συγκαλέσουν έκτακτα ΣΟΠ, για την επικαιροποίηση των Επιχειρησιακών τους Σχεδίων.

Τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των τραγικών καταστάσεων που βιώνει ο Έβρος και η Ροδόπη με τα πύρινα μέτωπα, συντόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εντεταλμένος σε θέματα ΠΠ του Δήμου Αφεντούλης Τσακιρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Πασχάλης Γιώρης, εκπρόσωποι του  Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης, όπως και ο εκπρόσωπος του 4ου Σώματος Στρατού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επί ποδός συνεχίζει να βρίσκεται όλος ο μηχανισμός,  για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ το Νοσοκομείο Ξάνθης σύμφωνα με επικοινωνία που υπήρξε με την Διοικήτρια Ελενα Ροφαέλα, είναι έτοιμο να δεχθεί ασθενείς, από την Αλεξανδρούπολη, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά.

Ευχαριστίες σε όλους αυτούς , που περιπολούν και προστατεύουν όλο το περιαστικό δάσος από άκρη σε άκρη.. τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, το 4ο Σώμα Στρατού, τους υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης, αλλά και όλους τους εθελοντές, που όλο το 24ωρο μεριμνούν στη φύλαξη του Δάσους, αυτής της μοναδικής πηγής ζωής!

Όλοι ΜΑΖΙ  ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Σχετικά Άρθρα