Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Στην Θάσο τα 2 Σωματεία Αστυνομικών Ξάνθης

Στο «ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» την Κυριακή 20/8 οι Απόστρατοι –Διεθνή Ένωση

Στα πλαίσια των μονοήμερων εκδρομών των δύο Σωματείων Αστυνομικών Ξάνθης, η Κυριακή 20 Αυγούστου ήταν αφιερωμένη στην Θάσο ή όπως αλλιώς λέγεται το «ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Σαράντα επτά μέλη και φίλοι των Σωματείων ξεκίνησαν στις 08:00΄ από την Ξάνθη και μέσω του λιμανιού της Κεραμωτής έφτασαν στον λιμένα της Θάσου, από όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα. Πρώτη μας στάση ο Πρίνος. Η κυρίως διαμονή μας ήταν στα Λιμενάρια ο επόμενος σταθμός μετά τον Πρίνο.

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θάσου. Το μοναστήρι βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού και κοντά στην περιοχή της Αλυκής. Είναι χτισμένο ψηλά πάνω από τη θάλασσα με θέα το Αιγαίο και το Άγιο Όρος. Πρόκειται για ένα γυναικείο μοναστήρι και υπάγεται στο Άγιο Όρος. Στην ιερά μονή φυλάσσεται κομμάτι Τιμίου Ήλου, μέρος από τα καρφιά της σταύρωσης του Χριστού. Παρακολουθήσαμε τον εσπερινό του Αγίου και θα πραγματοποιήσαμε αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των συναδέλφων και φίλων της Ένωσης μας. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στον Λιμένα όπου πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με το πλοίο για Κεραμωτή και επιστροφή στην πόλη μας, αργά το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα