ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Αθ. Κριτσίνης: Είμαστε αποφασισμένοι ακόμη και για ρήξεις προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο για τους δημότες και το Δήμο Αβδήρων

Με το 90% του συνδυασμού ‘Τώρα όλοι μαζί μπορούμε’ ήδη έτοιμο – και την ανακοίνωση μέσα τις επόμενες ημέρες πλήρους συνδυασμού- ο επικεφαλής, υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων κ. Αθανάσιος Κριτσίνης, παρουσίασε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου τις προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες του προγράμματος.

-‘’Ο Δήμος Αβδήρων είναι ένα χαρισματικός Δήμος, ο πιο πλούσιος σε όλα τα επίπεδα , στη χώρα. Έχει την ιστορία του Δημόκριτου, τα άλογα του Διομήδη, τους άθλους του Ηρακλή, τη σχολή φιλοσόφων, τους δρόμους του Ορφέα, έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους, τη Βιστωνίδα. Δεν έχει όμως μια οργανωμένη, μεθοδική που θα αποφέρει αποτελέσματα μετρήσιμα , ανάδειξη και προβολή. Τέτοια που θα επιτρέψει να δρομολογηθούν πλήθος παράλληλες δράσεις στο σύνολο του Δήμου που θα αποφέρουν οφέλη. Για εμάς η ανάδειξη της ιστορίας και του φυσικού πλούτου της περιοχής είναι δέσμευση. Σε κάθε τουριστική έκθεση σε όλη την Ε.Ε ο Δήμος Αβδήρων θα συμμετέχει ’’, σημείωσε και ξεδίπλωσε τις προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού, ενός προγράμματος, που όπως τόνισε, εκπονήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των επιστημονικών συνεργατών του συνδυασμού.

-Η αξιοποίηση των λουτρών της Ποταμιάς βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, παράλληλα με την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου. Τα λουτρά Ποταμιάς, εκτίμησε, θα δώσουν τρομακτική ώθηση :’ δεν είναι τουρισμός με σεζόν ο ιαματικός τουρισμός. Είναι τουρισμός όλο το χρόνο. Έχουμε έτοιμο ένα business plan  ώστε να τα πάρουμε από το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο όχι να γίνει ο Δήμος επιχειρηματίας, αλλά μέσω διεθνούς διαγωνισμού να παραχωρηθεί σε αξιόπιστους, σοβαρούς επενδυτές, με όρο να δουλέψει κόσμος από την περιοχή’ επισήμανε απαριθμώντας τις παράλληλες ωφέλειες για τους δημότες και το Δήμο.

-Επίσης άμεση αξιοποίηση της γεωθερμίας, επισήμανε , ώστε οργανωμένα , τυποποιημένα και επεξεργασμένα να  εξάγονται τα παραγόμενα προϊόντα. Παράλληλα , σημείωσε, μέσω της δυνατότητας υποπηγών, αξιοποίηση της γεωθερμίας και για παροχή ζεστού νερού στα χωριά του Δήμου.

-Αξιοποίηση του κλειστού  ΚΕΓΕ και μετατροπή του σε Κέντρο Εδαφολογικής Ανάλυσης , με πρόσληψη γεωπόνων μέσω προγράμματος, και στόχο να  ξέρει ο κάθε παραγωγός ποια καλλιέργεια μπορεί να είναι αποδοτική για το χωράφι του.

-Για το κάμπινγκ Μυρωδάτου υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι το ποσό που θα δώσει ο επενδυτής αλλά το να δοθεί σε σοβαρό επενδυτή, να καταστεί βιώσιμο για έναν επιχειρηματία κι επιτέλους αυτό το αναξιοποίητο φιλέτο, να αξιοποιηθεί.

-Ένταξη στο νέο χωροταξικό των οικοπέδων στην παραθαλάσσια ζώνη ώστε να γίνουν οικίες και καταλύματα, υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα το Φανάρι και την Κεραμωτή. Επίσης θα επιδιωχθεί μέσω του υπ. Ναυτιλίας η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πόρτο Λάγος με τη Θάσο.

-Ανάδειξη και αξιοποίηση στην παραλία Πόρτο –Λάγος της θεραπευτικής λασποθεραπείας που χρόνια πριν έφερνε κόσμο στην περιοχή.

-Πίεση ώστε να υλοποιηθούν από την ΠΑΜΘ οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων για δημιουργία κυκλικών κόμβων στις επικίνδυνες διασταυρώσεις με πρώτη αυτή του Μυρωδάτου.

-Παραχώρηση σε δημότες αλλά και σε επενδυτές των 4.350 στρεμμάτων που διαθέτει ο Δήμος από τη διασταύρωση Μυρωδάτου μέχρι το κάμπινγκ.

-Λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου Αβδήρων , που εδώ και δεκαετίες παραμένει απλώς μια ανάμνηση από το φιλόδοξο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Απέδωσε δε τη μη αξιοποίηση του στην ανικανότητα της νυν δημοτικής αρχής.

-Στο πρόγραμμα του συνδυασμού ως προτεραιότητα περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή μικρών βιολογικών καθαρισμών τύπου compact σε κάθε οικισμό , αλλά και η επιδίωξη να πάρει ο Δήμος στην κατοχή του τη ΣΕΒΑΘ  από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο έχει περιέλθει –όπου υπάρχει και έτοιμη υποδομή για βιολογικό καθαρισμό- και να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις υπέρ του δήμου και των δημοτών.

-Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του νερού, τονίζοντας μάλιστα ότι άμεσα θα λάβει τέλος η ταλαιπωρία των δημοτών στην παραλιακή ζώνη και το ‘γιακά ‘ της περιοχής, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις και τα απαιτούμενα έργα .

‘’Το πρώτο είναι για εμάς οι μελέτες. Η δουλειά του Δημάρχου δεν είναι να κάθεται στην καρέκλα και ν’ ασχολείται με λάμπες και λακκούβες. Γι’ αυτά υπάρχουν οι υπηρεσίες. Δουλειά του είναι να βρίσκεται στην Αθήνα, να χτυπά πόρτες υπουργείων , να παίρνει χρηματοδοτήσεις. Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για ρήξεις προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο για τους δημότες και το Δήμο’  υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού δεν περιλαμβάνει φανταστικά  σενάρια, αλλά υπαρκτές προοπτικές που ουδέποτε αξιοποιήθηκαν.

Τέλος, για τη συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Δόντσο επεσήμανε: ‘ Η σύμπραξη μας είχε θετική απήχηση στον κόσμο. Μας λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει τι πολιτικά επιλέγει ο καθένας μας, αλλά να βοηθήσουμε την περιοχή, ν’ ανοίξουν δουλειές, να επιστρέψουν οι νέοι μας στα χωριά τους, να πάρει μπρος η ατμομηχανή που λέγεται δήμος Αβδήρων. Αφήσαμε τα προσωπικά μας στην άκρη, πήραμε σοβαρές αποφάσεις και προχωράμε’’.

Ακούστε τον κ. Αθ. Κριτσίνη..

Σχετικά Άρθρα