Κύριο ΘέμαΜειονότηταΤελευταία Νέα

(Βίντεο) – Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν: Η ανακύκλωση είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε μέρα με τη μέρα – Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας να ανακυκλώνουν!

Κατακόρυφη αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέχθηκαν  στον Δήμο Μύκης τα τελευταία χρόνια – Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, το 2019 τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Μύκης ήταν  μόλις 7 τόνοι ενώ τέλη του 2021 παραδόθηκαν 150 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών

Επόμενο βήμα η υπογειοποίηση  των κάδων

Όπως εξήγησε ο κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν μιλώντας στο XanthiNews.gr ο Δήμος Μύκης προχώρησε στην αγορά ενός απορριμματοφόρου με γερανό, με ιδίους πόρους και μέσω προγραμμάτων,  και  όπως υπογράμμισε «…είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα που είναι η τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε οικισμούς του Δήμου..».

Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας να ανακυκλώνουν και να τους εμφυσήσουμε τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας του περιβάλλοντος

Η καθαριότητα της περιοχής είναι το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μύκης ενώ πρόσθεσε πως 6 αυτοματοποιημένα συστήματα ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί  στα σχολεία του Δήμου Μύκης (Εχίνος, Κένταυρος, Μύκη, Πάχνη, Γλαύκη , Σμίνθη).

«..Πιστεύω πως τη συγκεκριμένη δράση θα την αγκαλιάσουν και θα τη στηρίξουν τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα..» , κατέληξε ο Δήμαρχος Μύκης.

Αξίζει να τονιστεί ότι θα δοθούν και ειδικά μπόνους στα παιδιά  και κάθε σχολείο που θα συμβάλει και θα προσφέρει  περισσότερο στην ανακύκλωση,  θα επιβραβεύεται με εκδρομές και έπαθλα.

Σχετικά Άρθρα