ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Κώστας Κουρτίδης: Εκτός κρουσμάτων Ιού Δυτικού Νείλου έως τώρα η ΠΕ Ξάνθης – Είμαστε σε εγρήγορση !

Σε εγρήγορση ο μηχανισμός  για την υλοποίηση του προγράμματος  καταπολέμησης των κουνουπιών στην  ΠΕ Ξάνθης  – Καθημερινά 5 συνεργεία διενεργούν  ψεκασμούς – Έχουν γίνει ψεκασμοί σε διπλάσιο αριθμό στρεμμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές!

 «…. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα κρούσμα Ιού του Δυτικού Νείλου  στην περιοχή μας αλλά από τη στιγμή που εμφανίστηκαν κρούσματα σε γειτονικούς νομούς, αναμένουμε πιθανότατα και στην περιοχή μας και για αυτό το λόγο είμαστε σε εγρήγορση, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κουρτίδης και πρόσθεσε πως έχουν γίνει πάρα πολλές ακμαιοκτονίες και προνυμφοκτονίες από αέρος και κάθε μέρα 5 συνεργεία καθημερινά διενεργούν  ψεκασμούς.

Είναι ένας συνεχής αγώνας  – Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και εντατικοποίηση ψεκαστικών δράσεων  με  στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρτίδης μιλώντας στο XanthiNews.gr παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών   έχουν δοθεί και οδηγίες προς τους πολίτες να μην αφήνουν στάσιμα νερά στους χώρους που βρίσκονται για να μην δημιουργούνται νέες εστίες και  πρόσθεσε πως ο αγώνας είναι συνεχής με στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα