Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Πανηγυρίζει η ΙΜ Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου η Κοίμηση της Θεοτόκου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης. Την παραμονή της εορτής, προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτη Παντελεήμονα, τελέσθηκε η Κάθοδος του Επιταφίου της Παναγίας και η λιτάνευσή του μέχρι την εναπόθεσή του στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας πανυγυρικός εσπερινός και η Aκολουθία των Eγκωμίων της Θεοτόκου.

Ο μητροπολίτης Ξάνθης στο λόγο του, μετά το τέλος του εσπερινού, το βράδυ της παραμονής μίλησε για την κοίμηση της Θεοτόκου που ενώ είναι κοίμηση εμείς την γιορτάζουμε… και σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας έχουμε την μάνα και την Παναγία τα δυο πρόσωπα που φέρνουμε  στην μνήμη μας.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για την φύλαξη της μονής τους καλοκαιρινούς μήνες, την πυροσβεστική, την αστυνομία και τον δήμο Ξάνθης.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης οι αντιδήμαρχοι Μανώλης Φανουράκης και Τούλης Τσακιρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο στρατηγός διοικητής του Δ σώματος Στρατού, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διευθυντής πυροσβεστικής Ξάνθης δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα