ΕλλάδαΤελευταία Νέα

Σπάνιο φαινόμενο ή οφθαλμαπάτη; -Ο δρόμος της Ελλάδας που έγινε viral (video)

Ένας δρόμος στη Λεπτοκαρυά Πιερίας έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν στη μεταφυσική, ένα φαινόμενο που κάνει τα αυτοκίνητα να κυλούν στην ανηφόρα και να επιβραδύνουν στην κατηφόρα.

Μια πινακίδα λίγο έξω από την Λεπτοκαρυά Πιερίας οδηγεί στο «Μαγνητικό Πεδίο», σε μια ορεινή περιοχή όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ανεξήγητο, τουλάχιστον για κάποιους, φαινόμενο. Το φαινόμενο θυμίζει εκείνο του όρους της Πεντέλης στην Αττική. Ένας δρόμος που δια γυμνού οφθαλμού μοιάζει να διαθέτει ανηφορική κλίση, κάνει τα αντικείμενα να κυλούν λες και πρόκειται για κατηφόρα.

Είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε για μοτοσικλέτα, κυλούν ελεύθερα στην ανηφόρα και επιβραδύνουν ή ακινητοποιούνται στην κατηφόρα.Το φαινόμενο αυτό σύντομα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να το παρατηρήσουν από κοντά ώστε να βγάλουν δικό τους συμπέρασμα.

Δια γυμνού οφθαλμού, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να κυλάει στην ανηφόρα με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί και να διαδοθεί η θεωρεία ότι πρόκειται για μια ανωμαλία στο μανγητικό πεδίο. Βέβαια η επιστημονική κοινότητα έχει διαφορετική άποψη, καθώς χρειάζεται ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο ώστε να «αναγκάσει» ένα αντικείμενο με το βάρος ενός αυτοκινήτου να αψηφήσει τους κανόνες της Φυσικής και να κυλίσει στην ανηφόρα.

αρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, λοιπόν, για τον συγκεκριμένο δρόμο, πιθανότητες να πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη είναι συντριπτικά υψηλότερες από εκείνες που θέλουν την… αντιστροφή των βαρυτικών κανόνων να οφείλεται σε ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

Όπως και να έχει η δημιουργία ενός νέου video αφιερωμένο στον συγκεκριμένο δρόμο αποτέλεσε και για εμάς την αφορμή ώστε να αναδείξουμε ένα ακόμα… ανεξήγητο φαινόμενο της ελληνικής ασφάλτου.

carandmotor.gr

Σχετικά Άρθρα