ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Καλοκαιρινές αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ 2023 στην Ξάνθη

Αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία και αυτό το Καλοκαίρι.

Ένα καλοκαίρι με μεγάλες ιδιαιτερότητες και διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Μόνο και μόνο οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες αποτέλεσε μοναδικότητα.

Όμως τα μέλη του συλλόγου της Αγάπης για ακόμη μια χρονιά ήταν στο σύνολό τους υποδειγματικοί και εκεί, παρόντες, παρόλες τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Συνεργασία δύο Γενικών Νοσοκομείων, Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας και «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης τα οποία οργώσανε την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης από το Νότο έως το Βορρά και από τα ανατολικά της έως τα Δυτικά της, είχανε παρουσία στα όρια του Δήμου Ιάσμου της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης και ισχυρή παρουσία στο Δήμο Νέστου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Συνεργασία και φιλοξενία των διευθύνσεων επτά μειονοτικών δημοτικών σχολείων, ήτοι Μύκης, Μελιβοίων, Ωραίου, Γλαύκης, Δημαρίου, Κενταύρου, Κεντητής-Ηλιόπετρας και Εχίνου, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιατέρως.

Συνεργασία και συντονισμός οκτώ πολιτιστικών συλλόγων που διαθέσανε τους χώρους τους, ενημερώσανε και υποδεχτήκανε τα μέλη τους με διάφορα εδέσματα.Απλώς κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να δουλέψουνε ακόμη πιο σκληρά ώστε να έχουνε καλύτερες επιδόσεις τα επόμενα χρόνια. Όλα επιτυγχάνονται με δουλειά, συνεργασία, συνέπεια, οργάνωση και συντονισμό.

Σημαντική θεωρείται επίσης και η βοήθεια και η συνδρομή  των μελών-ιμάμηδων του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμένων Ν.Ξάνθης.

Τέλος η συνεργασία, η οργάνωση και ο συντονισμός δεκάδων εθελοντών που συνέδραμαν, όπως και το προσωπικό των κινητών μονάδων αιμοδοσίας (ιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί, γενικών καθηκόντων) που δουλέψανε επαγγελματικά, προσθέσανε αυταπάρνηση και εθελοντισμό αλλά και νέων και νέες που αιμοδότησαν για πρώτη φορά για να βοηθήσουν σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, συνετέλεσαν στο αποτέλεσμα που προέκυψε.

Ένα αποτέλεσμα και μια επίδοση, ένα επίτευγμα, που δεν ξαναέγινε σε οποιοδήποτε άλλο καλοκαίρι…  μέχρι κάποιο επόμενο…!!!

Είχαμε ως στόχο, προσδοκώμενους -να προσέλθουν και να αιμοδοτήσουνε-τους 585 εθελοντές. Τελικά συμμετείχανε 665 και αιμοδοτήσανε οι 613. Σημαντικό επίσης ότι από όλους αυτούς  122αιμοδοτήσανε για πρώτη φορά και αποτελούν πλέον τα νεότερα μέλη του συλλόγου της ΑΓΑΠΗΣ.

Τα μέλη της ΑΓΑΠΗΣ συνεχίζουν να αιμοδοτούν και αυτό το καλοκαίρι…

Όταν τα λόγια και τις προθέσεις τις μετουσιώνεις σε πράξεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»

Έτος Ιδρύσεως 1975

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Σχετικά Άρθρα