ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ιπποκράτης Καμαρίδης : Παίρνει σάρκα και οστά το Δημοτικό Ιατρείο στην Ξάνθη – Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα !

Η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο και σχέδιο επέκτασης και αναδιοργάνωσης της παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης

Σάρκα και οστά παίρνει το οραματικό σχέδιο του Δημάρχου Ξάνθης και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης κ. Ιπποκράτη  Καμαρίδη  για την ίδρυση δημοτικού ιατρείου με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους δημότες.

Θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θα στελεχώνεται με εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ο Δήμος Ξάνθης προχωρά στην υλοποίηση του εν λόγω project  που αφορά στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης σε τοπικό επίπεδο, με δική του δομή προκειμένου να ανταποκριθεί έγκαιρα και έγκυρα στις αντίστοιχες ανάγκες των κατοίκων και δημοτών του και παράλληλα να ανακουφίσει τους γιατρούς και το προσωπικό του  ΓΝΞ από το φορτίο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.  

Ο κ. Ιποκρατης Καμαρίδης, μίλησε στην κάμερα του xanthipost.gr και  αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με την παροχή της πρωτοβάθμιας  υγείας στην περιοχή μας και τόνισε μεταξύ άλλων πως η ιδέα ίδρυσης ενός δημοτικού ιατρείου ξεκίνησε εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ πρόσθεσε πως μαζί με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη έγιναν συναντήσεις στην Αθήνα με στελέχη που εφάρμοσαν το εν λόγω project και όπως υποστήριξε «…ήρθε η θετική απάντηση και είμαστε έτοιμοι πλέον για να γίνει επιτέλους  πραγματικότητα…»

Η επόμενη κίνηση είναι να τεθεί το θέμα και να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το στήσιμο του ιατρείου.

Ο κ. Καμαρίδης επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του δημοτικού ιατρείου αφού όπως σημείωσε οι πολίτες θα απευθύνονται για τις πρώτες ανάγκες τους σε αυτό και όχι στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

«…Ήταν κάτι που ο Δήμαρχος Ξάνθης το ήθελε πολύ, του προσέφερα τη γνώση μου, τρέξαμε μαζί και το βλέπουμε να υλοποιείται..» , κατέληξε ο κ. Καμαρίδης.  

Σχετικά Άρθρα