ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ο Καιρός τις επόμενες μέρες στην Θράκη

Καλησπέρα Θράκη,

📍Την τελευταία εβδομάδα στα ΜΜΕ, αλλά και στο διαδίκτυο, έχει ξεκινήσει η γνωστή κινδυνολογία για τον επερχόμενο καύσωνα, γεγονός που συνέβαινε αντίστοιχα και τον χειμώνα.

📍Για την χώρα μας που βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης, καθώς και δίπλα στην Αφρική, αυτές οι θερμοκρασίες δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.

📍Ειδικότερα η Θράκη μας είναι η πιο ευνοημένη ηπειρωτική περιοχή και δε σημειώνονται συχνά ακραίες θερμοκρασίες.

📍Η Παρασκευή 14/7 θα είναι η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού μέχρι στιγμής και στον παρακάτω χάρτη που ετοιμάσαμε για εσάς βλέπουμε τις μέγιστες θερμοκρασίες σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην περιοχή του Έβρου, καθώς οι βόρειοι/ανατολικοί άνεμοι από την νότια Βουλγαρία και την πεδιάδα της ανατολικής Θράκης, θα ανεβάσουν τον υδράργυρο πάνω από τους 40🌡️.

📍Στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης οι νότιοι άνεμοι (θαλάσσια αύρα ) θα είναι σύμμαχος στην διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

📍 Από το ερχόμενο Σάββατο η έντονη ζέστη θα υποχωρήσει με παράλληλη ενίσχυση των βορείων ανέμων. Βέβαια, αυτό συνιστά την προσοχή όλων για την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς.

📍Τέλος, υπάρχουν λίγες πιθανότητες τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής να εκδηλωθεί τοπική αστάθεια, αλλά για την εξέλιξη αυτή θα ενημερωθείτε αύριο Πέμπτη.

Καιρικά Νέα Θράκης

Σχετικά Άρθρα