Κύριο ΘέμαΛάσπηΤελευταία Νέα

Φρένο στη βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων. Στο εξής θα πέφτουν ποινές και πρόστιμα στους καθ’ έξιν μηνυτές

Ποινές και πρόστιμα στους καθ’έξιν μηνυτές, προανήγγειλε την Παρασκευή (7.7.2023) από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, εξήγησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης, το οποίο έχει βασικό στόχο να απονέμεται γρήγορα αλλά και να δοθεί ένα τέλος στη βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων.

Επίσης, ο κ. Φλωρίδης γνωστοποίησε ότι θα ληφθούν μέτρα κατά του φαινομένου της δικομανίας (ένα φαινόμενο πολύ συνηθησμένο στους Δημάρχους που στρέφονται κατά μέσων ενημέρωσης), αναφέροντας ότι όσοι θα κάνουν κατάχρηση στις μηνύσεις και θα ταλαιπωρούν τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές, θα επιβαρύνονται με σημαντικά δικαστικά έξοδα.

Αναφερόμενος στην «περίφημη δικομανία» κάποιων Ελλήνων, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμούμε την παρεμβολή οποιουδήποτε εμποδίου στην πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ότι η πρόσβαση αυτή, που είναι και θα παραμείνει ανεμπόδιστη, δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά με σωρεία αβάσιμων μηνύσεων, αναφορών και αγωγών. Μηνύσεις και αναφορές που τίθενται κατά νόμο στο αρχείο, θα ακολουθούνται υποχρεωτικά από την καταβολή σημαντικών δικαστικών εξόδων. Το ίδιο και για τις δίκες όπου ο ηττηθείς θα πρέπει να καταβάλει τα πραγματικά έξοδα του νικήσαντος διαδίκου.

Ως Xanthinews.gr που έχουμε υποστεί αυτή την βιομηχανία μηνύσεων από πολιτικούς της περιοχής αλλά και από ανταγωνιστές μας στα ΜΜΕ εκφράζουμε την ελπίδα ότι θα υλοποιεί αυτή η εξαγγελία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα