ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Αίτημα κατοίκων οδών Μάρκου Μπότσαρη και Λευκού Πύργου

Προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ Ξάνθης

AITHMA ΚΑΤΟΙΚΩΝ OΔΩΝ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

     Εμείς, οι κάτοικοι επί των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Αδιέξοδου Μάρκου Μπότσαρη καθώς και επί της Αρχής της οδού Λευκού Πύργου  της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης , οι οποίοι υπογράφουμε το παρόν  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ προς κάθε Δημόσια και Τοπική Αρχή , την επί πολλές δεκαετίες εγκατάλειψη των ως άνω δρόμων από την Δημοτική Αρχή Ξάνθης  και την παντελή έλλειψη μέριμνας και πρόνοιας εκ μέρους τους για την αποκατάσταση αυτών των δυο οδών .

     Είναι χαρακτηριστικό οτι από την δεκαετία του 1970 -περίπου – όταν από χωματόδρομοι έγιναν τσιμεντόδρομοι και έκτοτε ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ αλλά ούτε και συντήρηση τους , με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αυτή την κατάσταση . Και βέβαια μετά την πάροδο τόσων δεκαετιών να έχουν γεμίσει τρύπες και νεροφαγώματα.

     Επειδή ΚΑΙ  εμείς είμαστε κάτοικοι του Δήμου Ξάνθης , ζητούμε κατ’ ελάχιστον από την παρούσα Δημοτική Αρχή Ξάνθης , να επιδείξει και για τις δικές μας γειτονιές , το ίδιο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει και για το Δροσερό Ξάνθης , όπου πρόσφατα ασφαλτόστρωσε το σύνολο σχεδόν των οδών του.

     Έχοντας υποβάλει προφορικά , πολλάκις το Αίτημα μας στο παρελθόν σε σας αλλά και στην προηγούμενη/παρελθούσα  Δημοτική Αρχή , επανερχόμαστε με την παρούσα  (δραττόμενοι της ευκαιρίας των επερχομένων δημοτικών Εκλογών) και ΖΗΤΟΥΜΕ να μεριμνήσετε επιτέλους για την κατασκευή δρόμου και πεζοδρομίων στο σημείο που ενώνονται οι οδοί Μάρκου Μπότσαρη και Λευκού Πύργου καθώς και στο παρακείμενο αδιέξοδο της Μάρκου Μπότσαρη που οδηγεί στα σκαλάκια της οδού Χασιρτζόγλου.

    Και είναι άμεση η ανάγκη για την δημιουργία δρόμων και πεζοδρομίων καθώς όχι μόνο υπάρχει μεγάλη κίνηση στο σημείο από οχήματα, αλλά και διότι οι  πλείστοι εξ ημών τυγχάνουμε ηλικιωμένοι και το βάδισμα σε ένα κατεστραμμένο και γεμάτο με τρύπες και νεροφαγώματα τσιμεντόδρομο αποτελεί ένα καθημερινό κίνδυνο και περιπέτεια .

    Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να επιληφτείτε άμεσα του προβλήματος μας με έργα και όχι λόγια.

                                                            Ξάνθη,  4-7-2023

                             Οι υπογράφοντες κάτοικοι  της Παλιάς Πόλη

Σχετικά Άρθρα