fbpx
ΕλλάδαΤελευταία Νέα

Στο καλό Τσίπρα.. δεν θα μας λείψεις

Τέλος εποχής στον ΣΥΡΙΖΑ: Την παραίτησή του ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν θα είμαι υποψήφιος, αλλά θα είμαι παρών, είπε  – Πρότεινε την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη  του κόμματος

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, πρότεινε την εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση του κόμματος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος. Ο κ.Τσίπρας εμφανώς συγκινημένος μίλησε για ιστορική μέρα για τον ίδιο και έναν κύκλο που έκλεισε και είχε ανοίξει όταν σε ηλικία μόλις 34 ετών είχε αναλάβει την ηγεσία ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς, το οποίο έγινε το πρώτο αριστερό κόμμα που κυβέρνησε στην Ευρώπη.

Ο κ.Τσίπρας που είχε -κατά πληροφορίες- ανακοινώσει πριν πάει στο Ζάππειο την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία και όλα τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος που συνεδρίασε εν μέσω εντάσεων και διαφωνιών στην Κουμουνδούρου. Εφτασε στο Ζάππειο συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του.  Ξεκινώντας τη δήλωσή του, είπε ότι έχει πλέον μάθει να μην παίρνει αποφάσεις εν θερμώ, αλλά να αποφασίζει με ψυχραιμία, πράγμα που έκανε τα τρία εικοσιτετράωρα που προηγήθηκαν από τις κάλπες έως την απόφασή του. Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Τσίπρας είπε: «Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς.

Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές.

Σχετικά Άρθρα