Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

ΠΕ Ξάνθης και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ξάνθης: Ένα «πλούσιο» Πολιτιστικό Καλοκαίρι με Παραδοσιακά γλέντια, χορούς, συναυλίες και θέατρο !

Κώστας Κουρτίδης : Στόχος όλων των δράσεων αλλά κι εκείνων που έπονται είναι «να γίνει η Ξάνθη ένα ‘’καζάνι πολιτισμού’’

Η Π.Ε Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης, τον Σύλλογο «Τραντέλλενες», τον Σύλλογο Σαρακατσάνων, τον Χοροδιδάσκαλο κ. Καρυοφίλη Δουλουκιτάκη και το Θέατρο «Ανατολικά του Νέστου»,  θα μας δροσίσουν με τις όμορφες δράσεις και θα μας προσφέρουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και μουσικό καλοκαίρι γεμάτο με όμορφες εκδηλώσεις.

Τον λόγο έλαβε ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κουρτίδης  κι ενημέρωσε για όλες τις εκδηλώσεις αναλυτικά ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους τοπικούς φορείς που πραγματικά αποτελούν το «διαμάντι» του πολιτισμού της περιοχής μας και «…πρέπει να τους ενισχύσουμε, να τους  προωθήσουμε και να αποτελούν φυσικά το «βαρύ θωρηκτό», για να δώσουμε και χαρά στον κόσμο μας..»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως όπως κάθε χρόνο και φέτος θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τη διευκόλυνση της μετακίνηση των πολιτών προς και από τα σημεία των συναυλιών και εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο «στοίχημα» για την Ξάνθη, που είναι ο τουρισμός.

Ακολουθούν όλες οι εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν το φετινό καλοκαίρι  

Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης : Εκδηλώσεις στον Πετεινό στις 27/6 και στα Κομνηνά στις 13/7

Σύλλογος Ποντίων «Τραντέλλενες» : Νέος Ζυγός :  στις 2/7 και στους Τοξότες στις 13/7,

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης  : στη Γενισέα 8/7, Δασοχώρι 10/7, Μάνδρα 16/7 και Π. Όλβιο 26/7

Με τον χοροδιδάσκαλο κ. Καρυοφίλη Δουλουκιτάκη θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις σε Όλβιο (19/7), Ν. Κεσσάνη (26/7), Κουτσό (20/8), Εράσμιο (27/8) και Άβατο (9/9).

Θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» με την παράσταση «η σπασμένη στάμνα» του Χάινριχ φον Κλάιστ: Διομήδεια (30/6), Τοξότες (4/7), Μυρωδάτο (7/7), Σταυρούπολη (14/7) και Μάγγανα (21/7)

Δράσεις στο πλαίσιο του «Νέστος – Ροδόπη» : Η Φωτεινή Βελετσιώτου θα βρεθεί στον Δαφνώνα στις 15/7, ενώ η Εβρίτικη Ζυγιά στο Καρυόφυτο στις 16/7.

Δράσεις του «Θρακικού Πελάγους» : περιλαμβάνει δράσεις με Κανό, σαμπ, ιστιοπλοϊκά, ενώ το σχήμα του «Πλατάνου»  θα βρεθεί στο Π. Λάγος στις 4/8 και ο  Δημήτρης Ζερβουδάκης στα Άβδηρα στις 5/8.

Φεστιβάλ «Via Egnatia», στα πλαίσια αυτού θα δοθεί μια συναυλία με την Πάολα στις 25/8.

Σχετικά Άρθρα