ΚόμματαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Μητσοτάκης: Να δηλώσουν πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης

«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ανάμειξη στα εσωτερικά της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη.

Στην συνέντευξή του στον STAR, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους κ.κ.  Φερχάτ και Ζεϊμπέκ να δηλώσουν πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι υπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε δύο φορές ήτοι πριν από τις εκλογές, αλλά και ύστερα από αυτές, όπως και πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, όταν, όπως είπε, υπήρχε πλήρης εικόνα των σκληρών, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου.

Για την Τουρκία

«Έχω απευθύνει δημόσια πρόκληση προς τον κ. Ερντογάν να συναντηθούμε. Αργά ή γρήγορα αυτή η συνάντηση θα γίνει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καλωσορίζω τη μείωση της έντασης, το βασικό ζήτημα προς επίλυση είναι η οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσίων ζωνών, ήτοι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται να συζητήσω όλα τα υπόλοιπα θέματα, που θέτει η Τουρκία, ζητήματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίσης είναι μη θέματα για την Ελλάδα.

Ελπίζω να το αντιληφθεί αυτό ο κ. Ερντογάν. Ακόμη όμως και να μη λύσουμε τη μόνη μας διαφορά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης, όπως το βιώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν θα διαπραγματευτώ την διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα