Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δήλωση του προέδρου ΚΚΠΑ Π.Αμβροσιάδη στην εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες του 2ου Παγκοσμίου πολέμου στο Ωραίον Ξάνθης

Εκδήλωση τιμής στους πεσόντες από το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία εκπροσώπων του στρατού και της πολιτείας στο Ωραίον Ξάνθης. Εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης βρέθηκε ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ Ξάνθης Παναγιώτης Αβροσιάδης ο οποίος δήλωσε:

Η πατρίδα σήμερα τιμά τους Πομάκους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο και συνέβαλαν για να είναι ελεύθερη η πατρίδα μας. Είναι το ελάχιστο χρέος τιμής και αναγνώρισης του Ελληνικού κράτους σε αυτούς που συνέχισαν να γράφουν τις χρυσές σελίδες πανάρχαιων αξιών και ιδανικών του έθνους. Ιερή παρακαταθήκη αποτελεί για όλους όσους φορούν την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη, η συναδελφική αλληλεγγύη, το αξεπέραστο ομαδικό πνεύμα και η ανδρεία που επέδειξαν στα πεδία των μαχών για να δηλώσουν «ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».Τιμή και δόξα σε όλους για τη μεγάλη προσφορά τους προς την πατρίδα και το έθνος.

Σχετικά Άρθρα