Γενική

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπου Λαλούση σε Θεσσαλονίκη και Θράκη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη την 6 και 7 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Αρχικά, την πρώτη μέρα της επίσκεψης, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως επισκέφθηκε την Ξάνθη και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κκ Παντελεήμωνα, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης με τον Διευθυντή και τους Υποδιευθυντές της Διεύθυνσης, καθώς και Διοικητές Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε για θέματα αλλοδαπών, ασφάλειας, τροχαίας και τάξης που απασχολούν το προσωπικό και κυρίως για τα ζητήματα της μη νόμιμης μετανάστευσης και της κρατικής ασφάλειας.

Στην Κομοτηνή επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρύκωος στον Αίγειρο Ροδόπης και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με Αξιωματικούς του Επιτελείου της, με τη συμμετοχή των Διευθυντών και Υποδιευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας και Διοικητές Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας για θέματα αλλοδαπών, ασφάλειας, τροχαίας και τάξης που απασχολούν το προσωπικό των Υπηρεσιών, καθώς και για ζητήματα μη νόμιμης μετανάστευσης και κρατικής ασφάλειας.

Τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός αφού επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, συναντήθηκε διαδοχικά με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κκ Δαμασκηνό, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κκ Άνθιμο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.

Επιπλέον, επισκέφθηκε τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Φερρών, ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με σύσκεψη με το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα