Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στα Μάγγανα Ξάνθης (video+φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα Χρόνια πολλά και στο Χωριό των Μαγγάνων Ξάνθης εορτάζει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονος , περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου Πνεύματος στο χωριό και Αρτοκλασία. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού με το γνωστό σχήμα «Εμπειροτέχνες». Στην βραδιά συμμετείχαν με τα χορευτικά τους: η Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και λαογραφίας Κομοτηνής «Φιλότεχνες», ο σύλλογος Ηπειρωτών νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» και ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος μεγάλου Κρανοβούνιου  «Το Γενέσιον της Θεοτόκου». Την περιφορά συνόδεψε η μπάντα του Δήμου Νέστου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτήδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και πλήθος κόσμου που κάθε χρόνο στηρίζει με την παρουσία του.

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Μαγγάνων Ξάνθης για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Χρόνια πολλά και του Χρόνου.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1224540984903941

Σχετικά Άρθρα