Δρ Ζήσης Αγγελίδης, Υδρογεωλόγος – Χημικός : Εδώ είναι ένας παράδεισος που συνδυάζει κλιματοθεραπεία, εισπνοθεραπεία και υδροθεραπεία
Με επιτυχία διεξήχθη η καταληκτική ημερίδα του έργου Mineral Paths; Vacations and Nature with a blink (Ιαματικών Μονοπατιών) στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Greece – Bulgaria 2014 – 2020 με ακρωνύμιο Mineral Paths και κωδικό MIS 5049411» παρουσία όλων των συμμετεχόντων και συντονιστών του προγράμματος, του Δημάρχου Μύκης καθώς στελεχών των υπηρεσιών που συνέβαλλαν στην υλοποίηση του προγράμματος. Στόχος της ήταν η ενημέρωση των πολιτών και των ενδιαφερόμενων για όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου.
Ο Δρ. Ζήσης Αγγελίδης Υδρογεωλόγος και Χημικός , βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις Θέρμες Ξάνθης και στα πλαίσια της διεξαγωγής της καταληκτικής ημερίδας του του έργου Mineral Paths, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο θερμαλισμός στην προσέλκυση ταξιδιωτών υγείας ενώ ανέφερε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ιαματικών πηγών της περιοχής σε σχέση με παρόμοιες του εξωτερικού αφού συνδυάζουν κλιματοθεραπεία, εισπνοθεραπεία και υδροθεραπεία σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
Ο Δρ. Αγγελίδης επεσήμανε μάλιστα τις θεραπευτικές ιδιότητες του πόσιμου νερού της περιοχής των Θερμών και δήλωσε πως είναι ιδανικό και για εμφιάλωση. Τέλος τόνισε τη σημασία και την αξία των ιαματικών πηγών και λουτρών, όχι μόνο σε επίπεδο ευεξίας και αποκατάστασης, αλλά και τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο Δήμαρχος Μύκης από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τον Δρ. Ζήση Αγγελή για τη συνδρομή του και την εποικοδομητική τους συνεργασία ενώ άκουσε με προσοχή όλες τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), οι ηλικίες όσων ενδιαφέρονται για τις ιαματικές πηγές μειώνεται ενώ αυξάνεται παράλληλα το μορφωτικό επίπεδο ενώ μέχρι το 2025, ο ιαματικός τουρισμός πρόκειται να αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.