Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Βράβευση 138 Ξανθιωτών Αιμοδοτών σε μία τιμητική εκδήλωση στο «Απόλλων» (video+foto)


Το βράδυ της Παρασκευής 26 Μάϊου 2023 στην τιμητική εκδήλωση –βράβευση των Ξανθιωτών Εθελοντών Αιμοδοτών, ο σύλλογος Η ΑΓΑΠΗ τίμησε και βράβευσε τους Εθελοντές Αιμοδότες του με στόχο την ενημέρωση και την προβολή της μεγάλης σημασίας της προσφοράς αίματος, καθώς και την ενθάρρυνση περισσότερων πολιτών και ειδικά νέων, στην υιοθέτηση της εθελοντικής αιμοδοσίας ως τρόπου ζωής, στάσης και συμπεριφοράς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με την σύζυγό του Έλλη, ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης και άλλοι.


Μητροπολίτης Ξάνθης : Ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα του Χριστού που μας πρόσφερε το ίδιο του το αίμα , ας προσφέρουμε την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο – Ας συνεχίσουμε να είμαστε ένας σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών πρότυπο για όλη την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Παπαχρόνης εξήρε τη μεγάλη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ευχαρίστησε τους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, στους οποίους προσφέρθηκε τιμητική βράβευση και παράλληλα τόνισε την ανάγκη δράσεων ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία

Να θυμίσουμε τέλος ότι τα πλαίσια της ΕΟΡΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2023 στις 26, 27 και 28 Μαΐου το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις:
Σάββατο 27 Μαΐου – Πλατεία Διοικητηρίου Ξάνθης 10:00 – 13:00.
α. Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Αιμοδοσία με τις συμμετοχές του 3ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης και του Αθλητικού Συλλόγου «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ».
β. Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης (άνωθεν Δημοτικού Πάρκινγκ Ξάνθης) με την συμμετοχή όσων πολιτών το επιθυμούν και κυρίως των νέων ανθρώπων της πόλης μας για τα παιδιά με Θαλασσαιμία από τις 09:00πμ έως τις 14:00μμ.
Κυριακή 28 Μαΐου – Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης:
07:30 – 10:15. Αρτοκλασία και Μνημόσυνο Αγάπης υπέρ Υγείας και εις μνήμη των εθελοντών αιμοδοτών-μελών του φορέα μας.
11:00 Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Σ.Ε.Α. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος.

Οι εθελοντές αιμοδότες βραβεύτηκαν με τα προβλεπόμενα από το Νόμο χάλκινα και αργυρά αριστεία αλλά και τα Ειδικά τιμητικά βραβεία και επαίνους του Δήμου Ξάνθης και του Συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα