Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία

Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha»:

Αυτές οι εκλογές είναι δύσκολες και για εμάς στη Νέα Δημοκρατία. Η αριθμητική της κάλπης και της ενισχυμένης αναλογικής, ειδικά στην περίπτωση -πολύ πιθανή- που έχουμε παραπάνω κόμματα στη Βουλή, λειτουργεί ώστε να ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας και να πλησιάζει ουσιαστικά το ποσοστό το οποίο πήραμε στις εκλογές αυτές, αν έχουμε εφτά ή και οκτώ κόμματα στη Βουλή.

Άρα θα έλεγα στους πολίτες ότι αν το βασικό τους ζητούμενο είναι να επανεπιβεβαιώσουν την αυτοδύναμη Κυβέρνηση -γιατί γι’ αυτό ψήφισαν ουσιαστικά- πρέπει να ξαναψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και να μην ασχοληθούν τόσο για το τι γίνεται στην Αντιπολίτευση. Γιατί προφανώς είναι πολύ πιο σημαντικό να υπάρχει αυτοδυναμία την επόμενη μέρα, για να μη μπλέκουμε ξανά σε περιπέτειες που θα μπορούσαν να προκύψουν αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη, από τη στιγμή που και σήμερα ακόμα και σήμερα ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης λέει ευθέως ότι δε θέλει εμένα για Πρωθυπουργό. Το λέει ακόμα και σήμερα, δεν έχει αλλάξει τη θέση του.

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα προέκυπτε από αυτήν την κάλπη, πρέπει να επανεπιβεβαιωθεί, αλλά σε συνθήκες όπου ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι πολύ πιθανόν να ανέβει επειδή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Άρα θα τους ζητούσα πολύ απλά να κάνουν την ίδια επιλογή την οποία έκαναν στην προηγούμενη κάλπη.

Το ζητούμενο του τι θα κάνουμε τη δεύτερη τετραετία δεν έχει μεταβληθεί. Αισθάνομαι όμως ακόμα μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης με μεγάλη νομιμοποίηση να τρέξω ακόμα πιο γρήγορα. Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες αυτή τη στιγμή. Εφόσον επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης θα έχουμε λάβει μία πολύ ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Σχετικά Άρθρα