Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Με λίστα οι εκλογές στις 25 Ιουνίου. Ανατροπή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ξάνθη. (Προτείνουν μουσουλμάνο υποψήφιο για την 2η θέση)

Οι εκλογές της 21 Μαΐου δεν βγάζουν κυβέρνηση και πάμε για τις δεύτερε εκλογές στις 25 Ιουνίου. Σε αυτές τις εκλογές ΔΕΝ θα υπάρχει σταυρός για τους υποψήφιους Βουλευτές αλλά λίστα. Κανονικά θα έπρεπε στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας να είναι οι υποψήφιου βουλευτές με την σειρά εκλογής τους, δηλαδή:

  1. Σπύρος Τσιλιγγίρης
  2. Μαρία Τσιακίρογλου
  3. Δημήτρης Σαλτούρος
  4. Ντελή Γιουφούφ
  5. Αμέτογλου Χιουμεϊρα

Υπάρχουν όμως ισχυρές εισηγήσεις να αντικατασταθεί η Μαρία Τσιακίρογλου που είναι στην 2η θέση με μουσουλμάνο υποψήφιο ώστε και να εκπροσωπηθεί το στοιχείο στο ψηφοδέλτιο και να επιδιώξει η ΝΔ να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερες μειονοτικές ψήφους και να προσπαθήσει να πάρει δύο (2) έδρες στην Ξάνθη. Με δεδομένο το πολύ υψηλό ποσοστό της πρώτης εκλογικής μάχης οι δύο έδρες δεν είναι άπιαστο όνειρο αλλά ρεαλιστικό σενάριο.

Για την ιστορία θα πρέπει να πούμε ότι αυτή η κίνηση της ΝΔ να αντικαταστήσει την 2η υποψήφιά της στο ψηφοδέλτιό της με λίστα δεν θα είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μιας και επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία στις επαναληπτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν «θυσιάσθηκε» με την σύμφωνη γνώμη της η Γεωργία Ανδρέου για να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο ο κ. Ακήφ Ογλου Μπηρόλ.

σ.ε. Νο1. Βέβαια σε εκείνη την εκλογική μάχη του 2015 ο πρώτος τότε Αλέκος Κοντός θεωρούσε τον εαυτό του εκ προοιμίου βγαλμένο, δεν έτρεξε όσο θα έπρεπε, η μειονότητα δεν στήριξε τον υποψήφιό της, με αποτέλεσμα να πάρει η ΝΔ τοπικά ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό και να μην εκλεγεί ΚΑΝΕΝΑΣ από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ούτε ακόμη ο Αλέκος Κοντός!!!

σ.ε. Νο2. Σημειώνω ότι η πρόταση για την αλλαγή της δεύτερης θέση (μουσουλμάνος υποψήφιος στην θέση της Τσιακίρογλου) έφυγε από την Ξάνθη για την Αθήνα με καλές προοπτικές ωστόσο την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εντός των επόμενων ημερών.

Σχετικά Άρθρα