Face to FaceΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

«Όλα τα φώτα» έπεσαν στον Κοντό. 4 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές…

Ο Στράτος Κοντός αποφασίζει στις 16 Μαΐου να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του για το δημαρχιακό θώκο στον Δήμο Ξάνθης.

Γεγονός είναι ότι το timing δεν είναι το… φόρτε του. Εδώ και ενάμισι χρόνο, υπό την αιγίδα του πατρός, πρώην υπουργού και νυν διευθύνοντος συμβούλου της ΣΕΚΕ ΑΕ, Αλέκου Κοντού, πλανάται αυτή η πρόθεση, η οποία επισημοποιήθηκε μόλις χθες.

«Μικρό το κακό», θα έλεγε κάποιος και ορθώς, εάν βέβαια, το εκλογικό καλεντάρι του 2023 είχε προσημειωμένη μόνον την 8η Οκτωβρίου…

Όμως, όπως είναι γνωστό, μια πολύ πιο σημαντική ημερομηνία προηγείται: αυτή, των εθνικών εκλογών, στις 21 Μαΐου, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει τις τύχες της χώρας και των πολιτών της.

Κι αυτό, κάθε πολιτικός, παλιός ή νεόκοπος, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, αλλά και βαθμίδας διακυβέρνησης, οφείλει να το αντιλαμβάνεται.

Πώς λοιπόν, ο Στράτος Κοντός αφέθηκε να κάνει αυτό το πολιτικό -αν μη τι άλλο-ατόπημα;

Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, που ο πολιτικός σχηματισμός στον οποίο θεωρητικά ανήκει και ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «οργώνει» την ελληνική περιφέρεια για να «κλειδώσει» τη ΝΙΚΗ της μεγάλης μας παράταξης, που θα σημάνει ουσιαστικά τη διασφάλιση της δυναμικής πορείας της πατρίδας μας στο μέλλον, είναι δυνατόν, ο έμπειρος Αλέκος Κοντός να αφήνει τον γιο του, πολιτικά, έκθετο;

Στο πλαίσιο μιας… υποτυπώδους πολιτικής σοβαρότητας, η επισημοποίηση της συμμετοχής του υιού Κοντού στις δημοτικές εκλογές – τρεις ημέρες πριν από τη διενέργεια των εθνικών εκλογών – είναι μια συνειδητή επιλογή.

Ο πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι αποτελεί μια κραταιά οικονομική και πολιτική οντότητα, που λειτουργεί με αυτονομία – η οποία όχι μόνον δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες του πολιτικού περιβάλλοντος, αλλά τις διαμορφώνει κιόλας.

Ως εκ τούτου, η ανακήρυξη υιού Κοντού για τον Δήμο Ξάνθης, που, αυτόματα, υποβαθμίζει έναν κρίσιμο εθνικό αγώνα, δεν είναι πολιτικό ατόπημα. Είναι δικαίωμα του Αλέκου Κοντού…

Και η ανακοίνωση του ιού Κοντού

Ξάνθη, 16/05/2023

Είναι κοινή πεποίθηση ότι διανύουμε μια κοινωνικά και πολιτικά φορτισμένη εποχή. Τα εκλογικά ορόσημα του επικείμενου εξαμήνου, από τις εθνικές έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, έχουν αξία μόνο εάν αποτελέσουν εφαλτήριο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, για την ανάταξη των τοπικών κοινωνιών μας, για την αντιστροφή του κλίματος απαξίωσης της ελληνικής περιφέρειας και των υγιών δυνάμεων που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτήν.
Πίστευα ανέκαθεν και συνεχίζω ακράδαντα να πιστεύω ότι η Αυτοδίοικηση είναι το φυσικό πεδίο όπου τέτοιες δυνάμεις αναπτύσσονται δημιουργικά, εκφράζονται ειλικρινά, συνεργάζονται αρμονικάκαι υπερβαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές τους για το καλό του τόπου.

Φίλες και φίλοι,

Τέσσερα χρόνια πριν, αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να εγκατασταθούμε στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Την πόλη που αγάπησα βιωματικά. Την Ξάνθη όλων μας, προσδοκώντας την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσα ότι ο Δήμος μας έχει μείνει πίσω στο παρελθόν μην μπορώντας να ακολουθήσει τις αλλαγές που το σήμερα προστάζει. Έχει χάσει την αίγλη του, έχουν θαμπώσει τα χίλια χρώματά του και έχει απογοητεύσει τους πολίτες του, που έχουν πάψει πλέον να ελπίζουν στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Σήμερα, έχοντας αφουγκραστεί πλήρως τα προβλήματα του Δήμου μας είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληράγια ένα καλύτερο αύριο με όχημα την εμπιστοσύνη σας και εργαλεία τις ιδέες της Αυτοδιοίκησης. Να δουλέψω για να ανταποδώσω στην Ξάνθη μας όσα μου προσέφερε. Για να ξαναβρεθεί στην θέση που της αξίζει.

Λαμβάνω σήμερα την τιμή να σας ανακοινώσω ότι στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα εκτεθώ στην κρίση σας ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, επικεφαλής ενός αδέσμευτου και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου συμπολιτών μας που διακατέχονται από άδολη αγάπη για τον Δήμο μας και συμμερίζονται την αναγκαιότητα να κάνει αυτή το πολυπόθητο άλμα προς το μέλλον. Να αφήσει πίσω όσα την κρατούν στο παρελθόν.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω τους πολύτιμους συνεργάτες που θα πλαισιώσουν αυτό το εγχείρημα καθώς και το προγραμματικό πλαίσιο που το συνοδεύει.
Μόνη δύναμη για να πολλαπλασιαστεί αυτό το μήνυμα είναι η δική σας στήριξη. Η δική σας συμμετοχή. Το δικό σας όραμα. Σας καλώ όλους να αγκαλιάσετε αυτή τη νέα προσπάθεια και σας ζητώ να αφοσιωθούμε όλοι μαζί με όρεξη, αποφασιστικότητα, ανιδιοτέλεια και τιμιότητα σε αυτόν τον αγώνα, για εμάς και τα παιδιά μας.


Με εκτίμηση,

Στράτος Κοντός

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα