ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Με τιμή γιορτάσθηκε στην Ξάνθη η Ημέρα  μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτογραφίες +video)

Η  Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου παραμένει  χαραγμένη για πάντα στην ψυχή όσων το βίωσαν. Σαν τραύμα όμως πέρασε στη μνήμη των νεότερων και διαμόρφωσε τη συλλογική μνήμη των Ποντίων, η οποία αποδεικνύεται πολύ ισχυρή. Όπως πολύ ισχυρή κατορθώθηκε, μέσα απ’ αυτή, να διαμορφωθεί η σύγχρονη ποντιακή ταυτότητα.

Στην πόλη της Ξάνθης εορτάστηκε η επέτειος των 104 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Ακολούθησε ομιλία για την Ημέρα της υπαλλήλου της ΠΕ Ξάνθης κας Παρασκευή Μούρου. Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τομές αποδόθηκαν από το  Δ’  Σώμα Στρατού.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και την υποστήριξη συλλόγου ποντίων Ξάνθης και του ποντικού Συλλόγου Τραντέλλενες.

Σχετικά Άρθρα