ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Δημοσκοπήσεις,  «Δήμητρες»,  κυβέρνηση ηττημένων,  κλειστές τράπεζες . Απλώς μας μπερδεύουν. Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Περιμένοντας  περισσότερες πληροφορίες  γύρω από μια ΠΟΛΥ  άγρια και αδιευκρίνιστη κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στον Αντώνη Μυλωνάκη – «ή εγώ ή ο Βελόπουλος» είπε στον ΣΚΑΙ ο τέως βουλευτής της Ελληνικής Λύσης-   σκεφτόμουν ότι : 1. Ο κ. Μυλωνάκης, λέγοντας ότι  η Ελληνική Λύση είναι εγκληματική οργάνωση που μπορεί να εξελιχθεί σε χειρότερη από τη Χρυσή Αυγή», θα πρέπει να μας δώσει και κάποια στοιχεία γι αυτή την καταγγελία ή  2. Ο κ. Μυλωνάκης  δεν ξέρει τι λέει. Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τις εκλογές;

Διαβάζοντας ότι « Προβάδισμα 4,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει 29,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%», σκεφτόμουν ότι  : 1. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων  λένε ό,τι θέλουν δεδομένου ότι νεότερη δημοσκόπηση της ALCO μιλάει για προβάδισμα 6,2 μονάδων της Ν.Δ.  και ποσοστά 31,6 έναντι 25,4  ή 2. Κάτι πολύ στραβό βρίσκεται σε εξέλιξη και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις μέσω των δημοσκοπήσεων.

Όχι ότι θεωρώ αυτές τις δηλώσεις αλλά και τα «αποτελέσματα» των δημοσκοπήσεων, 40 τόσες μέρες πριν από τις εκλογές, ως ιδιαίτερα αξιόπιστο δείγμα αλλά βλέπω ένα πολύ περίεργο κλίμα. Ένα κλίμα που δεν βοηθά και τόσο τον απλό, αγνό ψηφοφόρο να οριστικοποιήσει το τι θα ψηφίσει. Απλώς τον μπερδεύει.

Φυσικά στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος συντελούν και οι διάφορες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη που περιλαμβάνουν περίεργες  ακρότητες  για κάποια «Δήμητρα» που προτείνει σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες και για κάποιον  “Οδυσσέα”, ένα σχέδιο που «σώζει και τα σπίτια του κόσμου». Συντελεί βέβαια και ο  κ. Τσίπρας  λέγοντας ότι  «δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν» και ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχτεί μια κυβέρνηση είτε με τη συμμετοχή κάποιου σε αυτή είτε με την ανοχή του».

Χωρίς να μπορώ να αποκωδικοποιήσω την  έννοια της «ανοχής» που είπε ο κ. Τσίπρας, συμφωνώ απόλυτα με τη θέση Μητσοτάκη ότι «Η απλή αναλογική εγκυμονεί έναν μεγάλο κίνδυνο, γιατί πράγματι πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να τον αποτρέψουμε πλήρως. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Αυτή η κυβέρνηση των ηττημένων».

 Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί «βάζει στο τραπέζι» την κωμικοτραγική ιδέα της «κυβέρνησης των ηττημένων». Δεν καταλαβαίνω ούτε  το σχόλιό του «Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με «Δήμητρες», με κλειστές τράπεζες». Αυτές οι σκέψεις του πρωθυπουργού και αρχηγού του πρώτου κόμματος είμαι σίγουρος ότι μπερδεύει ακόμα περισσότερο τον απλό πολίτη που ακούει… ακούει… ακούει  αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα γιατί όλοι τον μπερδεύουν.

Τελειώνω. Τα καθαρά λόγια και τα καθαρά πρόσωπα είναι πάντα μια έμπνευση για τον μέσο πολίτη. Ο Μητσοτάκης τα διέθετε πάντα αυτά τα προσόντα. Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν συνεχώς πρώτο, με μεγάλη ή μικρότερη διαφορά. Ας μείνει εκεί προβάλλοντας το έργο της κυβέρνησής του. Κι ας μην παρασυρθεί σε συζητήσεις για «Δήμητρες», «Οδυσσέα», κυβέρνηση ηττημένων και τα λοιπά «Τσιπρικά» και «Βαρουφακικά». Τον πρώτο γύρο θα τον κερδίσει. Ας ασχοληθεί με τον δεύτερο.

Σχετικά Άρθρα