ΚόμματαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Σε θέση μάχης έθεσε τα κομματικά στελέχη ο Μητσοτάκης – Τα διλήμματα, οι κίνδυνοι και οι προτεραιότητες στην τελική ευθεία

Το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος που δεν είναι υποψήφιοι προκειμένου να συμβάλλουν ενεργά στην εκλογική αναμέτρηση

Δύο 24ωρα πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αύριο Σάββατο, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έθεσε τα κρίσιμα διλήμματα των εκλογών, καλώντας σε συσπείρωση όλη την κεντροδεξιά παράταξη προκειμένου να δοθεί η σκληρή μάχη της επίτευξης ενός υψηλού ποσοστού στις κάλπες της 21ης Μαΐου, το οποίο θα αποτελέσει πρόκριμα για μία κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές. «Αυτοδύναμη ΝΔ για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Μακριά από τα βαρίδια της παραλυσίας από μια αταίριαστη κυβερνητική συνεργασία» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν «κόψει το νήμα» της επίσημης προεκλογικής περιόδου και σε ένα διάλειμμα από από τις περιοδείες που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα, παρουσία υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τον τόνο από το «αρχηγείο» της Πειραιώς για το αγώνα που μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, προκειμένου να κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός που θα ενεργοποιήσει και τη βάση των ψηφοφόρων της ΝΔ, αποκαλώντας τους «μαχητές». «Όλοι εσείς θα κάνετε πράξη το σύνθημα για σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια στην τροχιά της εθνικής ανάπτυξης» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας τις λέξεις “σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια” οι οποίες όπως είπε συμπυκνώνουν τρεις μεγάλες κατακτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος που δεν είναι υποψήφιοι προκειμένου να συμβάλλουν ενεργά στην εκλογική αναμέτρηση ώστε να συνεισφέρουν και αυτοί στην προσπάθεια.

Ξεκάθαρος στόχος της ΝΔ και του ίδιου του πρωθυπουργού παραμένει η σύγκριση και όχι η σύγκρουση όπως επανέλαβε και από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος δηλώνοντας πως προτιμά τη «σύγκριση από τη σύγκρουση, ώστε οι πολίτες να ζυγίσουν αντικειμενικά όλα όσα κατέκτησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με αυτά που υπέμεναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και να αποφασίσουν με καθαρό μυαλό ποιος μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κάθε απρόβλεπτη κρίση και ποιος αποτελεί ο ίδιος κρίση».

Μετά δε, τις δηλώσεις των δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου που εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο συγκρότησης μιας κυβέρνησης ηττημένων μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους αλλά και προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ειδικά, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί αν επαληθευτεί αν οι αριθμοί το επιτρέψουν. “Οι αντίπαλοι της ΝΔ δεν θα διστάσουν να συνασπιστούν” είπε και υπενθύμισε ότι «από τη ΔΕΘ είχα μιλήσει για αυτό το θεωρητικό σενάριο πολιτικής τερατογένεσης. Όλοι το ομολογούν. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει κάθε ψηφοφόρο. Εκείνον που θα θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και θα δει μετά πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως δεν χωρούν χαλαρές ψήφοι ή ψήφοι διαμαρτυρίας και το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει.

Στο δρόμο προς τις κάλπες ο πρωθυπουργός αναμένεται εμφατικά να θέτει τα διλήμματα των επικείμενων εκλογών προβάλλοντας με κάθε ευκαιρία και από κάθε “βήμα” το κυβερνητικό έργο της τετραετούς διακυβέρνησης της ΝΔ και επιδιώκοντας τη σύγκριση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην οικονομία, που η Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν το ισχυρό χαρτί της διακυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και στα θέματα ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής και εκσυγχρονισμού του κράτους.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, όπου το πρωί θα παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για την οδική σύνδεση ‘Αργους-Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις Μυκήνες και το Ναύπλιο. Το μεσημέρι θα μεταβεί στο Άστρος Κυνουρίας, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση, ενώ μετά θα επισκεφτεί και τη Μεγαλόπολη.

Σε δεύτερο χρόνο η επικοινωνιακή πολιτική της Πειραιώς αναμένεται να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας 2019-2023 με αιχμή τους δόρατος την οικονομία με καλύτερους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φθηνή στέγη για νέους και σύγχρονη υγεία. Την επόμενη εβδομάδα άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, “για μια Ελλάδα ισχυρή, με 5 σαφείς προτεραιότητες” όπως δήλωσε και ο ίδιος.

Προτεραιότητες που αφορούν :

-αύξηση των μισθών 25% έως το τέλος του 2027, εφόσον διατηρηθεί ετήσια ανάπτυξη 3%

-αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

– καλύτερο κράτος, με αποτελεσματικότερο Δημόσιο.

-στήριξη της νέας γενιάς με πολλές παρεμβάσεις όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

– συνέχιση της εθνικής πολιτικής στα θέματα εξωτερικών σχέσεων, ασφάλειας και μετανάστευσης.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα