ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Η απάντηση του γιατρού Φώτη Κωδωνά στα ασύστολα ψέματα που διακινήθηκαν μετά τον θάνατο στρατιωτικού

Επειδή λέγονται σε διάφορα ΜΜΕ ότι στο νοσοκομείο ΞΑΝΘΗΣ δεν έγινε τίποτα και απλώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας ο άτυχος στρατιωτικός όπου και απεβίωσε. Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημάνω ότι κλήθηκα αν και δεν εφημερευα και με την βοήθεια του Διευθυντή μου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ έκανα επείγουσα και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες (υπό τοπική αναισθησία) τραχειοστομια μιας και ο ασθενής κινδύνευε να πεθάνει λόγω αποφραξης της τραχείας από μεγάλο αιμάτωμα στον τράχηλο.

Παρών ήταν και ο στρατιωτικός ΩΡΛ κ. Καρβελης. Αφού ολοκληρώθηκε η επέμβαση και επειδή εχριζε νοσηλείας σε ΜΕΘ μεταφέρθηκε από εμένα στην Καβάλα. Σε όλη αυτή τη διάρκεια ήταν κοντά του 3 χειρουργοι, 2 αναισθησιολογοι 1παθολογος και ο στρατιωτικός ΩΡΛ.

Το πολιτικό νοσοκομείο πάρα τις σοβαρές ελλείψεις ουδέποτε απέφυγε να αντιμετωπίσει στρατιωτικό. Ο ίδιος έχω χειρουργησει πάρα πολλά επείγοντα περιστατικά που αφορούν στρατιωτικους.

Για την λειτουργία του 212 στρατιωτικού Νοσοκομείου δεν μπορώ να εκφράσω άποψη. Σαφώς η έλλειψη ΜΕΘ στο νοσοκομείο είναι μεγάλο πρόβλημα όμως έχω να πω ότι η μεταφορά στο νοσοκομείο Καβάλας στο συγκεκριμένο περιστατικό έγινε με ασφάλεια από μένα τον ίδιο.

Σχετικά Άρθρα