Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Θέλουν να δώσουν νερό Ύδρευσης στο Σέλερο παίρνοντας μια πεπαλαιωμένη ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ γεώτρηση από αγρότες!!! (Αντί να κάνουν ένα σύγχρονο αντλιοστάσιο με γεώτρηση Ύδρευσης!!!)

Μετά από πολλά παράπονα που έφτασαν στο XanthiNews.gr από αγρότες της περιοχής των Πηγαδίων, είδα το βίντεο από το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο στα Άβδηρα και διαπίστωσα ότι η ΔΕΥΑ Αβδήρων και ο Δήμαρχος Τσιτιρίδης, επέλεξαν ΑΝΤΙ να κάνουν ένα Σύγχρονο Αντλιοστάσιο με μια νέα καινούρια σύγχρονη γεώτρηση ΥΔΡΕΥΣΗΣ με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές με φίλτρα ύδρευσης, κατάλληλο βάθος άντλησης κλπ, επέλεξαν την πρόχειρη λύση «να πάρουν» από αγρότες της περιοχής (να υφαρπάξουν στην ουσία με μια απλή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) μια πεπαλαιωμένη ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ γεώτρηση από το αγρόκτημα Πηγαδίων και να τροφοδοτήσει με αυτήν την Ύδρευση του Σελέρου και των γύρο περιοχών.

Η αντιπολίτευση ήταν κάθετα αντίθετη στην πρακτική αυτή και η πρόταση που υπήρξε από την πλευρά Κριτσίνη – Τσολακίδη ήταν να παραμείνει αυτή η Αρδευτική Γεώτρηση στην ομάδα αγροτών και να γίνει με μέριμνα της ΔΕΥΑΑ μια νέα γεώτρηση με προδιαγραφές Ύδρευσης, ή έστω να υπάρξει δέσμευση από τον Δήμο Αβδήρων ότι θα την πάρει δανεικιά και όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες νερού του Σελέρου, να επιστραφεί η γεώτρηση στην ομάδα αγροτών.

Τίποτε από αυτά δεν εισακούσθηκε και όπως καταλαβαίνω πάμε σε μια πρόχειρη λύση ανάγκης μέχρι τις εκλογές για να καλύψουμε την ανεπάρκεια τόσων ετών.

σ.ε. Νο1 Να μην ξεχάσω να τους ψηφίσω!!!

σ.ε. Νο2 Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αρδευτικές γεωτρήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ύδρευση ΜΟΝΟ μετά από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας των νερών και εφόσον έχουν το κατάλληλο βάθος άντλησης. Οι γεωτρήσεις ΎΔΡΕΥΣΗΣ γίνοντια με διαφορετικό τρόπο εξ αρχής και σε αυτές εγκαθίστανται ειδικά φίλτρα που αποκόπτουν τα επιφανειακά νερά (και τα νιτρικά που προέρχονται από τα φυτοφάρμακα) ώστε αυτά να μην μπορούν να περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα και να καταλήξουν στο δίκτυο ύδρευσης!!! Είναι φτιαγμένη αυτή η γεώτρηση με αυτές τις προδιαγραφές;

Σχετικά Άρθρα