ΑτζένταΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Προσκυνηματική εκδρομή στην Προύσα την Κωνσταντινούπολη και στα πριγκηπόνησα στην σχολή της Χάλκης (Για την Κυριακή των Μυροφόρων)

Η XanthiNews.gr σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης διοργανώνουν 4ήμερη προσκυνηματική εκδρομή για την Κυριακή των Μυροφόρων στην Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής του Μπαλουκλί.

Η αναχώρηση θα γίνει από την Ξάνθη την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 με πρώτο προορισμό την αρχαία Τροία και το Τσανάκαλε με διανυκτέρευση στην Προύσα.

Την δεύτερη μέρα Σάββατο 29 Απριλίου ξεκινάμε με θεία λειτουργία – εκκλησιασμό στην Προύσα και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, ενώ μετά από μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη αναχωρούμε για Κωνσταντινούπολη.

Το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων 30 Απριλίου, θα εκκλησιαστούμε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής του Μπαλουκλί όπου θα ιερουργήσει ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και στην συνέχεια θα ακολουθήσει μετάβαση με καράβι στα πριγκηπόνησα για επίσκεψη στην σχολή της Χάλκης.

Την Δευτέρα 1η Μαΐου τελευταία μέρα της εκδρομή μας, θα επισκεφτούμε την αγορά της Κωνσταντινούπολης τον ιππόδρομο το υδραγωγείο και την Αγία Σοφία, ενώ το απόγευμα μετά από μια στάση στην Ραιδεστό θα επιστρέψουμε στην Ξάνθη.

Πληροφορίες και εγγραφές στο Τηλ. 6947267737 (XanthiNews Σταύρος Καρυπίδης) και 6977671860 (π. Άνθιμος προϊστάμενος του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης)

Σύντομα θα αναρτηθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά Άρθρα