Face to Face Τελευταία Νέα

Μανώλης Φανουράκης: Χθες επιβραβεύτηκε η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχός μας

Εχθές επιβραβεύτηκε η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχός μας Μανώλης Τσέπελης – Manolis Tsepelis για τη χρηματοδότηση του πολύ σημαντικού έργου για τη Δημοτική Ενότητα των Κιμμερίων, που επισφραγίζεται με τον πιο επίσημο πλέον τρόπο.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας @nickhardgr Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους κατοίκους και δεσμεύτηκε ότι η ροή των χρημάτων, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί ήδη, μετά την προσκόμιση όλων των απαραίτητων μελετών από τον Δήμος Ξάνθης, από τρία συναρμόδια υπουργεία στο ταξίδι του Δημάρχου στην Αθήνα, πριν από δυο μήνες, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και το έργο είναι έτοιμο για να δημοπρατηθεί.
Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση Βατότητας Οδού Κιμμέρια, Έρανος, Λιβάδι, Ανθηρό, Πριόνιο», ύψους 2.500.000 €.

Η ολοκλήρωσή του θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και θα συμβάλει στην άρση της μειονεκτικότητας, την ενίσχυση της βιωσιμότητας αλλά και της οικονομικής αποδοτικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής.
Στη συνέχεια, το απόγευμα βρεθήκαμε στον Ιερό Ναό του Ακάθιστου Ύμνου στην Ξάνθη.
Με κατάνυξη και ειρήνη στην καρδιά

παρακολουθήσαμε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, όπως ψάλλεται την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδας των Νηστειών.

Είναι το σπουδαιότερο, ίσως, ποίημα της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, που αναφέρεται στην ενανθρώπιση του Ιησού και τη σωτηρία των ανθρώπων, ενώ εξαίρεται η συμβολή της Παναγίας και στο οποίο περιγράφονται τα σημαντικότερα επεισόδια από τη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και σημαντικά θεολογικά ζητήματα.

Είναι ένα εσωτερικό θεολογικό «ταξίδι» αφύπνισης, εγρήγορσης και παρακίνησης στον αγώνα για την ένωση με τον Θεό, με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας.

Να είμαστε όλοι καλά!

Καλό κι ευλογημένο Πάσχα!

Σχετικά Άρθρα