Ροδόπη Τελευταία Νέα

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Την παραίτησή του πριν τον καρατομήσουν κατέθεσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Οντέρ Μουμίν, σύμφωνα με το xronos.gr, επικαλέστηκε λόγους υγείας στο έγγραφο της παραίτησής του, που πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Ωστόσο, μετά από μία θυελλώδη θητεία, τους τελευταίους μήνες, ο δήμαρχος δεν ασκούσε επί της ουσίας τα καθήκοντά του. Μάλιστα, βρισκόταν εκτός δημαρχείου, δημοτικών συμβουλίων, ενώ δεν είχε παραστεί ούτε στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αντίθετα, πριν απουσιάσει, είχε ανοίξει κόντρες με πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους και δημότες, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγαν ούτε οι δικοί του άνθρωποι, καθώς είχε διαγράψει αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του.

Είχε οδηγηθεί σε «έξωση» από το δημαρχείο 

Ήδη, το προηγούμενο διάστημα, με παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη είχαν δρομολογηθεί οι έλεγχοι και οι διοικητικές διαδικασίες για τη διακοπή της άσκησης των καθηκόντων του. Είχαν προηγηθεί παράνομες ενέργειες αλλά και μετωπική επίθεση στα στελέχη και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αρχής με την αιτιολογία ότι είναι… Γκιουλενιστές.

Οι ανήκουστες αιτιάσεις του κ. Μουμίν είχαν προκαλέσει την αντίδραση του Μάκη Βορίδη, που είχε ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες από την πλευρά του Μουμίν Οντέρ. 

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες η αιτιολογημένη έκθεση που είχε συντάξει κ. Σάββας ήταν «καταπέλτης» κατά του Δημάρχου, καθώς διαπιστωνόταν σωρεία παράνομων ενεργειών που αιτιολογούσαν την παύση καθηκόντων. 

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο

Τελευταίο, μάλιστα, επεισόδιο της διοίκησης Μουμίν είχε αποτελέσει η έλλειψη πετρελαίου από τα σχολεία του δήμου εν μέσω του χειμώνα, καθώς όπως είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο δήμαρχος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του «στην κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, τα σχολεία μας αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο, η Δομή Σίτισης και ο παιδικός σταθμός αδυνατούν να πληρώσουν προμηθευτές και ο Δήμος Ιάσμου αδυνατεί να λειτουργήσει», αποδίδοντας το απόλυτο διοικητικό χάος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Παρά την παραδοχή του, ωστόσο, ότι ο Δήμος είχε … κατεβάσει ρολά, ο Οντέρ Μουμίν είχε σχολιάσει δημόσια τις πληροφορίες που ήθελαν το υπουργείο Εσωτερικών να εξετάζει εις βάθος τα πεπραγμένα του, διαμηνύοντας πως «μέσω κάλπης ήλθαμε και αν είναι μέσω κάλπης θα αποχωρήσουμε». «Εμφατικά δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ένας από τους 332 Δημάρχους της χώρας μας, της Ελλάδας. Ως εκ τούτου εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στη κάλπη από τους συνδημότες μου» ανταπάντησε ευθέως ο δήμαρχος Ιάσμου, «επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου» ως προς τα δημοσιεύματα που «φωτογράφιζαν» την παύση από τα καθήκοντά του.

Σχετικά Άρθρα