Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Μανώλης Φανουράκης από την Σταυρούπολη: Τιμή και περηφάνεια!

Τιμή και περηφάνεια!  Η κορυφαία στιγμή που άλλαξε αποφασιστικά την πορεία της Ελλάδας. Την ύπαρξή της, μετά από τετρακόσια και πλέον χρόνια σκλαβιάς -«ανυπαρξίας»… Ένας Αγώνας για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.

Μια τιτάνια προσπάθεια, η οποία στηρίχθηκε στο χαρμόσυνο άγγελμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που υπήρξε η αφετηρία για την πραγματική ελευθερία του ανθρώπου.

Από αυτό το θείο μήνυμα εμπνεύστηκαν οι ήρωές μας -κρατήθηκαν γερά και με δύναμη και αποφασιστικότητα πάλεψαν για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη!

Αυτές οι μεγάλες -μυθικές- μορφές των αγωνιστών του 21 είχαν στα χέρια το σπαθί και στα μάτια τον Θεό. «Κλίνουμε με σεβασμό το γόνυ»…

Βρεθήκαμε σήμερα στη Σταυρούπολη.

Πρώτα, συμμετείχαμε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια ,μετά την κατάθεση στεφάνων, παρακολουθήσαμε τις μαθήτριες και τους μαθητές να παρελαύνουν με καμάρι, αναδεικνύοντας αυτό το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Εύχομαι και πιστεύω, κυρίως, τα παιδιά μας, αλλά και όλοι μας να παίρνουμε δύναμη από την Πίστη και να εμπνεόμαστε από τους θριάμβους των προγόνων μας και τα επιτεύγματά τους.

Ιδιαίτερα φέτος, που ο διπλός εορτασμός τιμάται υπό τη σκιά μιας της μεγάλης εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, ας σκεφτούμε πώς μπορούμε να διδαχθούμε από τις «μαύρες στιγμές» της μακράς μας πορείας.

Ας αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στην ιστορική μας διαδρομή.

Μόνον με σύμπνοια και ομοψυχία θα φανούμε αντάξιοι των θυσιών των προγόνων μας!

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες της γης Υγεία, Ενότητα, Αλληλεγγύη

Χρόνια Πολλά συμπατριώτες!

Χρόνια Πολλά, Ξάνθη!

Σχετικά Άρθρα