Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Υποδοχή εικόνων στην κεντρική πλατεία και Δέηση για το αναπάντεχο της φυγής νέων ανθρώπων στην Ξάνθη (foto+video)

Λόγω των τελευταίων θλιβερών συμβάντων στην πόλη της Ξάνθης με το αναπάντεχο της φυγής νέων ανθρώπων, για το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη που στοίχησε την ζωή σε τόσους ανθρώπους και επί την έναρξη της Αγίας και μεγάλης τεσσαρακοστής σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης σήμερα 7 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των  ιερών εικόνων της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας και του πολιούχου της πόλης της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα. Τις εικόνες υποδέχθηκε άγημα και η μπάντα του τέταρτου σώματος στρατού. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μία μικρή πομπή μέχρι την είσοδο του δημαρχείου όπου εκεί ο μητροπολίτης τέλεσε Δέηση.

Εν συνεχεία οι εικόνες μετέβησαν στον καθεδρικό ναό της του θεού Σοφίας Ξάνθης όπου τελέστηκε η ακολουθία του μεγάλου απόδειπνου.

Στην υποδοχή παραβρέθηκε ο νέος διοικητής του τέταρτου σώματος στρατού Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης και ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ Ξάνθης Παναγιώτης Αβροσιάδης και πλήθος κόσμου.

Οι εικόνες θα αναχωρήσουν από τον καθεδρικό ναό αύριο στις 11 η ώρα το πρωί

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/737733094747514

Σχετικά Άρθρα