Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Εκδήλωση για τα εγκαίνια hub της οργάνωσης Women Act – Κεντρική ομιλήτρια η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα  της Τετάρτης  στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, το hub της Μ.Κ.Ο. «Women act», ένα παράρτημα που η οργάνωση δημιουργεί στην πόλη για την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή.

Η Women Act επεκτείνει το δίκτυό της στη Βόρεια Ελλάδα εγκαινιάζοντας το νέο hub της στην  πόλη της Ξάνθης. Με κεντρική θεματική την ενδυνάμωση των γυναικών στη δημόσια σφαίρα, γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες, καλές πρακτικές, να δικτυωθούν και να συζητήσουν για την γυναικεία παρουσία στην  Ξάνθη.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ανέπτυξε το θέμα  «Γυναίκες στη δημόσια σφαίρα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη». Η κ. Ζαχαράκη απευθυνόμενη στις Γυναίκες της Ξάνθης μίλησε με θερμά λόγια για τη δράση τους στην πόλη των πολλών χρωμάτων, των πολλών αισθήσεων και  των πολλαπλών αποτελεσμάτων σε ένα υψηλό πνευματικό επίπεδο.

Τη συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act, Μαίη Ζαννή η οποία και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και να λειτουργήσει το  εν λόγω παράρτημα στην πόλη μας.  

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα ανεξαρτήτως ηλικίας, να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η Women Act είναι η πρώτη και μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την ηγεσία στη δημόσια σφαίρα, υλοποιώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική βασισμένη στο τρίπτυχο: εκπαίδευση – δικτύωση – ευαισθητοποίηση. Σταθερή επιδίωξη της Women Act αποτελεί η ισότιμη ανάδειξη των γυναικών ως ηγέτιδες στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Να σημειωθεί τέλος  ότι η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση  της  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της οργάνωσης Women Act

Σχετικά Άρθρα