Κοινωνία Τελευταία Νέα

Με την υποστήριξη της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησε όχημα για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης

Σύσσωμοι οι Δήμοι της Περιφέρειας, αρωγοί στην προσπάθεια του Οργανισμού να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση Φτώχειας

Όχημα για τη μεταφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και την υποστήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, απέκτησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη σημαντική υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, αλλά και της αγαστής και πρότυπης συνεργασίας των δύο πλευρών,την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023,ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος,φιλοξένησε στο Σπίτι του Οργανισμού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Δήμαρχο Ορεστιάδας, κο Βασίλη Μαυρίδη,τον Αντιδήμαρχο Παγγαίου, κο Χρήστο Πριονίδη και τον Αντιδήμαρχο Καβάλας, κο Απόστολο Μουμτσάκη.

Διαχρονικά, σύσσωμοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θέτοντας ως βασικό στόχο τη θεμελίωση μίας μεθοδικής και αποτελεσματικής συνεργασίας, τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης και υγείας, όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών. Με την απόκτηση του οχήματος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις ενέργειες που υλοποιεί, προκειμένου να καλύψει τα ολοένα αυξανόμενα αιτήματα, στα οποία καλείται να ανταποκριθεί για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και έχουν πληγεί από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Δήμαρχος Ορεστιάδας, κος Βασίλης Μαυρίδης, δήλωσε: «Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να είμαστε πάλι κοντά στον Οργανισμό«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να υποστηρίξουμε τις δράσεις του, γιατί αυτό που υποστηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι τεράστιο, είναι ένα έργο σε πολλά επίπεδα, το οποίο το αξιοποιούμε μέσα στις τοπικές μας κοινωνίες.Έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και αυτή η αγάπη με την οποία αγκαλιάζουν οι τοπικές κοινωνίες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό που έχει προσφέρει και προσφέρει τόσα χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει και στο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά στο πρόσωπο του κου Γιαννόπουλου όλο τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όχι μόνο τη διοίκηση αλλά και το έμψυχο δυναμικό που έχει και τους εθελοντές, όλα αυτά τα άτομα που έχουν δώσει τη ζωή τους για να προσφέρουν σε αυτό το σημαντικό κομμάτι και να τον διαβεβαιώσω ότι με τις μικρές μας δυνάμεις θα στηρίζουμε τις δράσεις του γιατί αντανακλούν τα αποτελέσματα στην τοπική μας κοινωνία, ιδίως στα νέα μας παιδιά . Θέλω να επιβεβαιώσω ότι ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων θα είμαστε ένα μικρό κομμάτι αυτής της τεράστιας αλυσίδας, έτσι ώστε να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη, την ίδια ζωντάνια, αλλά κυρίως με την ίδια αποτελεσματικότητα».

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε:«Με τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας έχει δημιουργηθεί ένα συγκοινωνούν δοχείο, μία αλυσίδα δράσεων και ένωση δυνάμεων προς όφελος των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Και αυτό είναι που χρειάζεται η κοινωνία μας, όσο ποτέ άλλοτε. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δημιουργήσει υποδομές και έχει αποκτήσει τεχνογνωσία που ανήκουν στην κοινωνία. Οι Δήμοι και οι φωτεινοί άνθρωποί τους είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να πράξουν άμεσα και να αντιμετωπίσουν τα θέματα που βασανίζουν τα παιδιά, τους εφήβους και την κοινωνία. Ήδη είχαμε άριστη συνεργασία με τον κάθε Δήμο ξεχωριστά,που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο.Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  έχουμε ένα όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει άμεσα περισσότερα τα είδη για τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας, σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους».

Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου, κος Χρήστος Πριονίδης, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Παγγαίου, κου Φίλιππου Αναστασιάδη και ανέφερε: «Χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου την ενέργεια αυτή της ΠΕΔ ΑΜ-Θ. Εύχομαι από καρδιάς να βρεθούν και άλλοι μιμητές που θα προσφέρουν στον Οργανισμό, γιατί είναι ένας Οργανισμός που το έργο του είναι ευρέως γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και όχι μόνο. Το μοναδικό που έχουμε εμείς ως υποχρέωση είναι να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια».

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, κος Απόστολος Μουμτσάκης, τόνισε:«Μέσα από τις συνεργασίες βλέπετε τι ωραία αποτελέσματα προκύπτουν. Είμαι εδώ εκπροσωπώντας το Δήμο Καβάλας μαζί με την κα Ανθή Χατζηφρατζή για να μοιραστώ με όλους εσάς τη χαρά της παράδοσης ενός αυτοκινήτου από την πλευρά των Δήμων προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το έργο του Οργανισμού είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύπλευρο και πιστεύω ότι με αυτό το αυτοκίνητο θα βοηθήσουμε και θα το κάνουμε ευκολότερο. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζω πως από το 1995, καθημερινά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων παιδιών και των οικογενειών τους όποτε και όταν χρειαστεί.Ο Δήμος Καβάλας έχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Οργανισμό και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον». 

Η εν λόγω ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το, Αύγουστο του 2022, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις ήδη υπάρχουσες κοινές προσπάθειες των δύο πλευρών για την υποστήριξη των παιδιών, των οικογενειών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Περιφέρειας. Την επίσημη σύμπραξη δυνάμεων των δύο πλευρών χαιρέτισαν συλλογικά και έμπρακτα οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο έργο του Οργανισμού.

Περισσότερες Πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310 250 160
[email protected]

Σχετικά Άρθρα