Επιστολές Τελευταία Νέα

Πλησιάζει το τέλος του κόσμου; Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Τι έχω ακούσει Θεέ μου τις τελευταίες μέρες ως φήμες, πληροφορίες, προθέσεις,, «πλάκες», προβλέψεις, ενέργειες ή απλώς – και συγχωρείστε μου τη λέξη-  ανοησίες γύρω απ΄ όσα συζητιούνται, εξετάζονται, προτείνονται η «διαρρέουν» σκόπιμα ή διατεταγμένα αριστερά και δεξιά μας με φόντο τις εκλογές και –κυρίως- την επομένη των εκλογών.

Αν δεν ήξερα πώς γράφονται όσα γράφονται τα τελευταία χρόνια οι «ειδήσεις», τα «παραπολιτικά», τα «κουτσομπολιά, οι «αναλύσεις», θα είχα ήδη τρέξει στο φίλο μου τον Πλεύρη για να μου βρει ένα καλό, ευάερο και ευήλιο δωμάτιο στο Δρομοκαίτειο.

Πράγματα που θυμίζουν ιστορίες τρέλας και γράφονται προφανώς για να θολώσουν το μυαλό των ψηφοφόρων και να καλύψουν ή να δικαιολογήσουν πράξεις και αποφάσεις, να προκαλέσουν πέντε-δέκα σχόλια και  μετά να ξεχαστούν μέσα στη σκόνη.

Αρχικά έμαθα ότι ο Απόστολος Κακλαμάνης είναι «μακαρίτης». Μετά, διάβασα για  γεύμα Τσίπρα με Γιώργο Παπανδρέου, με σκοπό την μετεκλογική συνεργασία όπου ακούστηκε η φράση : «Θα σε προτείνω για πρωθυπουργό. Νομίζω ότι θα συμφωνήσει και ο Ανδρουλάκης». Μετά, κυκλοφόρησε επισήμανση από κυβερνητικές πηγές για προσπάθεια σχηματισμού «κυβέρνησης Φρανκενστάιν» από τους ηττημένους το βράδυ των εκλογών. Μετά, κάποιος είπε ότι αν δεν νικήσει ο Σύριζα, θα πρέπει να αποπειραθεί η συγκρότηση κυβέρνησης που θα είναι κυβέρνηση νίκης. Αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως «δεν θα προχωρήσω σε κυβέρνηση ηττημένων».

Ύστερα ήρθε το καλύτερο: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε επίσκεψη στη Φιλύρα Τρικάλων., ανέβηκε σ΄ένα τρακτέρ περιβαλλόμενος από κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά αμέσως,  ένα κοπάδι από πρόβατα άρχισε να τρέχει τρομαγμένο. Εν ολίγοις ότι ακόμα και τα πρόβατα τρόμαξαν κι άρχισαν να τρέχουν βλέποντας τον Τσίπρα στο τιμόνι του τρακτέρ.

Ώσπου ήρθαν και κάποιοι επιστήμονες για να μας εξηγήσουν ότι την Τσικνοπέμπτη «τσικνίσαμε» τόσο πολύ ώστε αυξήθηκε η  αιθαλομίχλη, η οποία έγινε  δυόμισι φορές επάνω». Μ αυτό το τελευταίο τρόμαξα. Και παρά λίγο να πιστέψω πώς όλα αυτά οφείλονται στα γιγαντιαία αερόστατα/μπαλόνια που στέλνουν οι Κινέζοι στο διάστημα για να μάς παρακολουθούν και τον Σινο-αμερικανικό «πόλεμο ανακοινώσεων» που είχε ξεσπάσει.

Αυτό ήταν. Τα ιπτάμενα μπαλόνια φταίνε. Ο Απόστολος Κακλαμάνης ζει και βασιλεύει. Οι ηττημένοι δεν μπορούν να φτιάξουν κυβέρνηση. Η τσίκνα, τσίκνα είναι και αιθαλομίχλη δεν γίνεται. Ο Τσίπρας δεν τρόμαξε τα πρόβατα με το τρακτέρ. Ο θόρυβος του τρακτέρ έφταιγε. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ζητήσει την άδεια του Ανδρουλάκη να προτείνει τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό. Κι όσο για το Δρομοκαίτειο, δεν έχει άδεια δωμάτια. Όλα γεμάτα είναι Από νεοέλληνες ψηφοφόρους που έχουν παθει αιφνιδιαστικά μετωποκροταφική άνοια σαν τον Μπρούς Ουίλις μ αυτά που ακούνε και αυτά που διαβάζουν.

Συνεπώς ηρεμείστε. Όλα θα γίνουν κανονικά. Το πολύ-πολύ, να πλησιάζει το τέλος του κόσμου.Πηγαίνετε εσείς στην κάλπη, ψηφίστε όποιον θέλετε και το πολύ-πολύ, να αποφυλακιστεί η Εύα Καιλή και να έρθει να αναλάβει αυτή πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα