Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αρκετά χρήματα θα πέσουν στον Δροσερό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ( Από την κυβέρνηση και τον Δήμο)

Δράσεις για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης σε καταυλισμούς Ρομά της χώρας

 
Στο πλαίσιο της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, τέθηκαν σε εφαρμογή -κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων- δύο νέες δράσεις συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των Ρομά που διαβιούν σε πρόχειρα ή παράτυπα καταλύματα. Για το σκοπό αυτό απευθύνεται πρόσκληση συμμετοχής στους Δήμους στα όρια των οποίων υπάρχουν τέτοια καταλύματα.

  • Η πρώτη δράση αφορά στους Οργανωμένους Χώρους Προσωρινής Μετεγκατάστασης που διατίθενται από το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή παραχωρούνται από ιδιώτες, για την προσωρινή μετεγκατάσταση ειδικών κοινωνικών ομάδων που διαβιούν σε πρόχειρα ή παράτυπα καταλύματα. Αφορούν και στην παραχώρηση χρήσης οικίσκων σε οικόπεδα ιδιοκτησίας των ωφελούμενων με ταυτόχρονη παροχή συνοδευτικών υπηρεσιών.
  • Η δεύτερη δράση αφορά την ανάπτυξη, αντικατάσταση ή επέκταση δικτύων υποδομής για τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης (π.χ. δίκτυο ακαθάρτων, δίκτυο ομβρίων, ΗΜ δίκτυα, συγκοινωνιακό δίκτυο, κ.ο.κ.). Η υλοποίηση της δράσης αναφέρεται σε υφιστάμενους οικισμούς σε εκτάσεις για τις οποίες δεν έχουν εγερθεί νομικές ενστάσεις από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η Κυβέρνηση με τις δράσεις αυτές δίνει σάρκα και οστά σε έναν από τους πυλώνες της εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Συνεχίζει να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης για κάθε συμπολίτη μας, κυρίως για τους πιο ευάλωτους.

Σχετικά Άρθρα