Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

ΔΕΥΑΞ: Το 2023, έτος ολοκλήρωσης έργων και νέων προοπτικών, στην ενέργεια. (video)

Ο  Ιπποκράτης Καμαρίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης, φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης όπου αναφέρθηκε στα έργα και τον προγραμματισμό της επιχείρησης τονίζοντας ότι είναι μεταξύ των λίγων διοικήσεων που σε μία θητεία οραματίσθηκαν, προγραμμάτισαν, βρήκαν χρηματοδότηση, δημοπράτησαν και ολοκλήρωσαν έργα, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι έτσι, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τα στελέχη της ΔΕΥΑ για την στήριξη και την βοήθεια, για τους μόχθους και τον ιδρώτα τους, ένας ιδρώτα, που όπως είπε, μεταφράζεται σε έργα για το καλό της κοινωνίας.

Ο κ. Καμαρίδης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και “ανεβασμένος” για τα έργα στην ορεινή περιοχή του Δήμου Ξάνθης, τα οποία λύνουν το πρόβλημα της ύδρευσης στον ανατολικό ορεινό όγκο με την υδροδότηση από την Καλλιθέα στο Λυκοδρόμιο, Γέρακα, Μ. Εύμοιρο και Πίλημα, ένα έργο, που όπως σημείωσε, όχι μόνο δίνει λύση στο μέγιστο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά αυξάνει και τις αξίες των κατοικιών, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την εγκατάσταση κρουνών.

Η δεξαμενή στο παλιό υδραγωγείο

Επίσης, σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών είναι η κατασκευή της  μεγάλης δεξαμενής, που θα ‘απελευθερώσει” το παλιό υδραγωγείο, ένα έργο που βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης, ενώ όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης της πόλης έχουν ανανεωθεί 9 χιλιόμετρα δικτύου και υπολείπονται άλλα 4 για να ολοκληρωθεί, παράλληλα, κανονικά εξελίσσεται το έργο των έξυπνων υδρόμετρων, έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο στο Πίλημα και βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσης το έργο στο Πετροχώρι, ένα έργο που η μελέτη του είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση και συνεχίστηκε από την σημερινή.

Σχετικά με το έργο που αφορά την επεξεργασία της λυματολάσπης, ο κύριος Καμαρίδης είπε ότι βρίσκεται σε  αναμονή για την δημοπράτηση, ενώ για τον ίδιο το όνειρό του παραμένει η δημιουργία της ενεργειακής κοινότητας, ως μία υπέρτατη ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής.

Ακούραστος ο Τσέπελης

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και τον χαρακτήρισε ακούραστο, γιατί με τις συνεχείς επισκέψεις και οχλήσεις στα αρμόδια στελέχη των υπουργείων έχει την δυνατότητα, τη δύναμη και το κουράγιο να ανοίγει πόρτες, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ‘ελπίζω να μην απογοητεύτηκε ο Δήμαρχος από εμένα και οι Ξανθιώτες που μας επέλεξαν.”

Απόλυτο ψεύδος, χαρακτήρισε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης την είδηση ότι ο Δήμος Ξάνθης καλείται να πληρώσει το χρηματικό ποσό των περίπου 700 χιλιάδων ευρώ στον Δήμο Νέστου σημειώνοντας ότι,  δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιοι πανηγυρίζουν στην πιθανότητα  η Ξάνθη να χρωστάει χρήματα, διευκρινίζοντας ότι την δικαστική διαμάχη την προκαλέσαμε εμείς και σύμφωνα με την απόφαση το πρώτο σκέλος της ορίζει δέσμευση των χρημάτων που εάν και εφόσον δικαιωθεί ο Δήμος Νέστου, τότε θα τα λάβει, ενώ το δεύτερο σκέλος της απόφασης παραπέμπει για την υπόθεση στον ανακριτή τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΥΑ Ξάνθης και Νέστου. 

Το όραμα της μεταφοράς

 Όραμα του για την επόμενη θητεία, όπως και του Δημάρχου τόνισε χαρακτηριστικά, το οποίο ήδη δρομολογήθηκε σε επίπεδο μελετών από τη ΔΕΥΑΞ δεν είναι άλλο από τη μεταφορά νερού στην Ξάνθη από τις πηγές του Παραδείσου – ενώ για την ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης , όπου ήδη η ΔΕΥΑΞ προχώρησε σε σειρά έργων και παρεμβάσεων, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια δεξαμενή πάνω από το Καρυόφυτο, όπου θα συγκεντρώνεται νερό για προληπτικούς λόγους κυρίως, για τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου. Για δε τη γεώτρηση στο Δαφνώνα η οποία δεν έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα,  σημείωσε ότι ήδη η ΔΕΥΑΞ προχωρά σε μια δεύτερη στην περιοχή και  σε ένα μήνα, εκτίμησε,  θα έχει ολοκληρωθεί .

Για τη γεώτρηση του Δροσερού σημείωσε ότι λύθηκε μεν το πρόβλημα με τη φύλαξη, όμως η επιχείρηση είναι αντιμέτωπη με ένα νέο,  την εναπόθεση μπαζών στο χώρο. Ένα πρόβλημα που όπως είπε σύντομα θα λυθεί.

Η ανώνυμη επιστολή

Με αφορμή δημοσιοποίηση σε ΜΜΕ της Ξάνθης ανώνυμης επιστολής από εργαζόμενο της ΔΕΥΑΞ, ο πρόεδρος της επιχείρησης υπογράμμισε ότι η ΔΕΥΑΞ είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε έλεγχο από οποιοδήποτε φορέα ή αρμόδιο. Έτσι άλλωστε κλείνουμε όλα τα έργα της επιχείρησης είπε χαρακτηριστικά, με έλεγχο και ενημέρωση. Όλα τα υπόλοιπα, υποστήριξε, είναι εκ του πονηρού και ψεύδη . Σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για γυναίκα υπάλληλο και πρόσθεσε ότι εκείνο που τον στεναχώρησε είναι ότι κάποια ΜΜΕ προχώρησαν σε δημοσιοποίηση μιας ανώνυμης επιστολής χωρίς να ελέγξουν και να διασταυρώσουν εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς ή όχι. Τέλος, επεσήμανε ότι οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται επώνυμα ώστε και οι καταγγέλλοντες, εφόσον τα όσα υποστηρίζουν δεν είναι αληθή, να υπόκεινται στις συνέπειες των ψευδών καταγγελιών τους.

Σχετικά Άρθρα