Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης για το προγράμματα πρόληψης κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας και των καρδιαγγειακών παθήσεων

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη μετά το πρώτο πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», η Κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο διάστημα τρία νέα προγράμματα πρόληψης. Πρόκειται για προγράμματα πρόληψης κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και του τραχήλου της μήτρας, καθώς και πρόγραμμα πρόληψης κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων.

  • Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα μέσα από το πρώτο πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών δικαιούνται δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση από γιατρό. Περισσότερες από 4.500 γυναίκες έχουν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο.
  • Το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αφορά 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών και προβλέπει τεστ παπ, HPV DNA test, κολονοσκόπηση, βιοψία.
  • Το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου παχέος εντέρου αφορά 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες 50-70 ετών.
  • Το πρόγραμμα για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων αφορά 5,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ηλικίας, 30-70 ετών. Περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος για λιπιδαιμικό προφίλ και μεταβολικό σύνδρομο.

Σχετικά Άρθρα