Face to Face Τελευταία Νέα

(video) – Στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη το xanthinews.gr  και το  xanthipost.gr 

«Έβγαλαν» ειδήσεις οι ερωτήσεις  του Σταύρου Καρυπίδη και Κώστα Κανάτα 

Τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης από την Ξάνθη που συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το πρωί του Σαββάτου

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που τέθηκαν και αφορούσαν τόσο στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ στη Θράκη όσο και την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της ΠΕ Ξάνθης αλλά και το στάδιο που βρίσκεται το αρδευτικό.

Σ. Καρυπίδης (Xanthinews): Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε στη Θράκη, όπου ξέρουμε όλοι ότι είναι μια ειδική εκλογική, ένας ειδικός εκλογικός χώρος, ειδικά η Κομοτηνή και η Ξάνθη από την οποία προερχόμαστε εμείς.

Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι, από τη στιγμή  που μπαίνουμε πλέον και σε προεκλογική περίοδο, πότε θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια, αν θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για την περιοχή μας και γενικά πότε θα μπορεί ο κόσμος εδώ της Θράκης να ξέρει ποιοι θα είναι  οι υποψήφιοί του;

Κυρ. Μητσοτάκης: Η διαδικασία  κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι  μία διαδικασία  η οποία από πλευράς Νέας Δημοκρατίας γίνεται με πολλή προσοχή. Γνωρίζετε ότι επίσημα τα ψηφοδέλτια καταρτίζονται με το που προκηρύσσονται οι εκλογές και προφανώς ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι  η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξετάσει πολλές διαφορετικές επιλογές και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πολλούς ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της παράταξής μας και αυτό είναι  κάτι το οποίο είναι  αισιόδοξο και ενθαρρυντικό.

Χρέος μας, της εκλογικής Επιτροπής αλλά και εμού προσωπικά, είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση ώστε τα ψηφοδέλτιά μας να είναι ανταγωνιστικά, αλλά και οι υποψήφιοι να πληρούν τις υψηλές προϋποθέσεις τις οποίες θέτουμε πάντα για όποιον επιθυμεί να πολιτευτεί με την παράταξή μας.

Τώρα, ως προς τις εκπλήξεις στις οποίες αναφερθήκατε, αυτό το οποίο μπορώ να σας πω σήμερα εδώ από την Αλεξανδρούπολη, από τον Έβρο, είναι ότι προσωπικά θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο, στην εκλογική περιφέρεια  Έβρου. Όπως ξέρετε, έχω τη δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον ΄Έβρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς.

Ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όχι μόνο των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και των αναπτυξιακών ευκαιριών που ξετυλίγονται μπροστά μας.

Κατά συνέπεια, η υποψηφιότητά μου εδώ στον Έβρο πιστεύω ότι έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, αλλά  είναι και ενδεικτική της προσοχής που προσωπικά αποδίδω σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά θα έλεγα ειδικά στον ακριτικό Έβρο.

Κ. Κανάτας (xanthipost.gr): Καλημέρα σας, κ. Πρόεδρε. Να περάσουμε λίγο στο αγροτικό κομμάτι της περιοχής εδώ. Αν θα έχουμε ενίσχυση των αγροτών λόγω ενεργειακής κρίσης.

Και ένα κομμάτι που αφορά τον Νομό Ξάνθης, είναι το αρδευτικό. Είναι ένα έργο που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνησή σας. Σε τι στάδιο βρίσκεται;

Και έχουμε και έναν πλούτο στην περιοχή μας, το γεωθερμικό πεδίο, εάν υπάρχει αξιοποίηση περαιτέρω. Ευχαριστώ πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Για τα μεγάλα αρδευτικά έργα και ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίον θα μεταφερθεί νερό από τον Νέστο για την κοιλάδα της Ξάνθης έχει μιλήσει αναλυτικά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Ειδικός Γραμματέας. Όπως γνωρίζετε, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0».

Και είναι ίσως το πιο μεγάλο αρδευτικό έργο το οποίο θα δρομολογηθεί στη χώρα για την επόμενη δεκαετία, εξαιρετικά σημαντικό, κρίσιμο θα έλεγα για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα στην Ξάνθη.

Για το ενεργειακό κόστος -αυτό συνδέεται με το δεύτερο ερώτημα το οποίο μου κάνατε- η γεωθερμία είναι ένα αναξιοποίητο δυναμικό. Έχουμε ένα πολύ ξεκάθαρο σχέδιο για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων. Επικοινώνησα ο ίδιος με τον Υπουργό και με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου προκειμένου να επιταχύνουμε τις δράσεις μας σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχουμε κινηθεί με αρκετή ταχύτητα. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να διορθώσουμε.

Όμως όσο πιο ανταγωνιστικοί είναι οι αγρότες μας ως προς το ρεύμα, τόσο πιο πολύ θα βελτιώνεται και το συγκριτικό πλεονέκτημα μιας περιοχής η οποία έχει πρόσβαση στη γεωθερμία. Σκεφτείτε να θερμαίνει κανείς ένα θερμοκήπιο με γεωθερμία. Είναι απλές τεχνικά λύσεις, οι οποίες όμως μπορούν να μας δώσουν ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Και γι’ αυτό θα αναμένετε σύντομα ειδήσεις στο μέτωπο αυτό.

Σχετικά Άρθρα