Τελευταία Νέα

Θετικά βλέπει ο πρωθυπουργός την απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Σε χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενημερώθηκε για το σχέδιο απορρόφησης των τμημάτων στην Καβάλα και Δράμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε θετικός ως προς αυτό το σχέδιο, για το οποίο θα υπάρξει άμεσα σχετική γνωμοδότηση από την ΕΘΑΑΕ (πρήν ΑΔΙΠ).

Το Δημοκρίτειο , σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προχωρά στην έκδοση μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να τεκμηριωθούν τα ακαδημαϊκά και γεωγραφικά οφέλη , καθώς να αποτυπωθούν τα επόμενα βήματα τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε:

Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Η προσπάθεια αυτή θα προσδώσει ώθηση αρχικά επειδή το ΔΠΘ θα είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο και μεγάλο Πανεπιστήμιο.

Το εγχείρημα θα απαιτήσει σε δεύτερο χρόνο μικρής κλίμακας αναδιάρθρωση σε μια προσπάθεια κάλυψης νέων γνωστικών αντικειμένων και βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών.

Σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του ίδιου του Πανεπιστημίου απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυσή του με την ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής (Σχολή Επιστημών Υγείας) στην Αλεξανδρούπολη, Τμήματος Εργοθεραπείας (ΣΕΦΑΑ) στην Κομοτηνή και Τμήματος Ψυχολογίας (Σχολή Επιστημών Αγωγής) στο Διδυμότειχο.

Το σχέδιο για το ΔΙΠΑΕ

Το Σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων του ΔΙΠΑΕ , του προέδρου κ. Καïση, βρίσκεται στα χέρια της υπουργού Παιδείας , από πέρσι τον Απρίλιο,.

Η όποια απόφαση επ΄ αυτού μεταφέρεται για μετά τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: esos.gr 

loading...

Σχετικά Άρθρα