Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κόπηκε η πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους από την Μητρόπολη Ξάνθης (video+foto)

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 4 η ώρα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίουκ.κ. Παντελεήμων ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στο Μητροπολιτικό μέγαρο παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως παρουσία του ιερού κλήρου και πιστών της ιεράς μητρόπολης Ξάνθης.

Την κοπή της πίτας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, η γενική γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Γιώρης, η πολιτευτής κ. Γεωργία Ανδρέου αρκετοί άλλοι πολιτικοί άρχοντες καθώς επίσης κληρικοί, ιεροψάλτες και αρκετοί πιστοί

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονας απένειμε χρηματικά βραβεία σε  αριστούχους φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν το έτος 2022 σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας από το κληροδότημα του Θεόδωρου Ζαλάχα.
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, συνεχάρη τους μαθητές, ευχήθηκε πρόοδο στον καλό αγώνα της γνώσης στη νέα αυτή σημαντική περίοδο της ζωής τους.

Ακολούθησε καφές, εδέσματα και ευχές για το νέο έτος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους το νέο έτος να είναι ειρηνικό, δημιουργικό, σωτήριο με υγεία και ευλογία του θεού για το λαό μας και ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα