Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης στην Σερβία μέσω Erasmus+

Στις 11-17 Δεκεμβρίου2022 μία αποστολή του σχολείου αποτελούμενη από 15 μαθητές και τις συνοδούς καθηγήτριες κ. Ε. Αλεξιάδου, Ι. Γιάκατη και Α. Καλλίδου επισκέφτηκε το Τεχνικό Σχολείο του Βλάσοτινς της Σερβίας. Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας έχει τον τίτλο “TeachmeDifferently”. Συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Αυστρία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ρουμανία. Το πρόγραμμα εστιάζει στους εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας.

Γι αυτό το σκοπό, εκτός από τις icebreaker και networkingactivities, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν το σχολείο τους και την πόλη τους με βιντεάκια  που δημιούργησαν οι ίδιοι/ες , συμμετείχαν στη δημιoυργία δράματος εμπνευσμένο από τη μουσική και επισκέφτηκαν το εργαστήριο του σχολείου στο οποίο παίξανε με το ρομποτικό χέρι. Το εξωσχολικό πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην φιλόξενη πόλη Βλάσοτινς, στο Δημαρχείο του Βλάσοτινς, στην όμορφη πόλη της Nis και στο “BusinessSchool” της πόλης του Leskovac, όπου ο διευθυντής του κολλεγίου μέσα από συζήτηση μας  ενημέρωσε για τα οφέλη του Erasmus+.

Οι μαθητές/τριες  είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μαθητές/τριες άλλων σχολείων και έτσι να κατανοήσουν την ουσία των προγραμμάτων Erasmus+  που είναι απλά η εμπέδωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας στους πολίτες της Ευρώπης. Οι μαθητές μας γυρίσανε γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις οι οποίες θα τους μείνουν αξέχαστες!

 
 

Σχετικά Άρθρα