Τελευταία Νέα Τεχνολογία

«ΠΡΟΕΧΕΙ: H AΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ»

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, καταρχάς εκφράζουν την βαθιά  θλίψη και οδύνη τους  για την τραγική και ανείπωτη   απώλεια του μαθητή σε δημοτικό σχολείο των Σερρών μετά από έκρηξη σε  λεβητοστάσιο. Επίσης, εύχονται  ταχεία ανάρρωση στους άλλους δύο μαθητές που τραυματίστηκαν.

Τέτοιες στιγμές πένθους τα πολλά λόγια είναι πτωχά  και δεν θα υπεισέλθουμε σε  ενδεχόμενες αιτίες που προκάλεσαν την έκρηξη,  πριν την έκδοση οριστικών και επίσημων   πορισμάτων.

Αποτελεί όμως,  «χρέος» μας απέναντι στην κοινωνία και στη χώρα  να διατυπώσουμε  εκ νέου τις παρατηρήσεις μας με στόχο και ύψιστο σκοπό ποιοτικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Ως εκ τούτων, οφείλουμε για ακόμη μια φορά να σταθούμε στην έλλειψη τεχνικών κανονισμών όσον αφορά στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης.

Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια,  ζητούμε τη δημιουργία ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών για όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις  είτε πρόκειται για ιδιωτικές  είτε για δημόσιες. Είναι ανάγκη πλέον, και μάλιστα επιτακτική να δημιουργηθούν  ελεγκτικοί μηχανισμοί σε όλη τη χώρα.

Ειλικρινά διερωτόμαστε Tι άλλο πρέπει να συμβεί για να υπάρξει πολιτική βούληση ώστε να πάει η χωρά μπροστά ;

Ολοκληρώνοντας,  αξίζει να επισημάνουμε ότι πρέπει  να υπάρξει πρόοδος και άμεση λήψη πρωτοβουλιών σε τρεις βασικούς άξονες: Εκπαίδευση, θέσπιση τεχνικών κανονισμών, δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών.

Σχετικά Άρθρα