Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δημιουργία χαρτών GIS με τις βιομηχανίες του Ν. Ξάνθης

Το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ξάνθης, αξιοποιώντας το σύνολο του αρχείου του σε ένα από τα αντικείμενα αρμοδιότητάς του, που περιλαμβάνει αδειοδοτήσεις από το 1979 έως σήμερα, δημιούργησε δύο ψηφιακούς χάρτες GIS και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να τους δει πατώντας πάνω στα εικονίδια:

Στο site της περιφέρειας https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/home/selida-peksanthis

Οι χάρτες είναι δια δραστικοί, πατώντας πάνω σε κάθε μονάδα μπορεί να δει στοιχεία της και η αξία τους μπορεί να αποτιμηθεί με ποικίλους τρόπους όπως για παράδειγμα ως:

  • Επενδυτικός χάρτης μια και ο ενδιαφερόμενος – επενδυτής μπορεί να δει το πλήθος και το είδος των μεταποιητικών επιχειρήσεων που υπάρχουν στην περιοχή και να επιλέξει τις επιχειρηματικές του κινήσεις αναλόγως.
  • Πόλος εξωστρέφειας. Σε ένα ιστότοπο, όλες οι μεταποιητικές μονάδες του Νομού, για οποιονδήποτε θέλει να τις αναζητήσει για εργασία, συνεργασία, επισκεψιμότητα. Μεγαλύτερη αναγνωρισημότητα και κατά συνέπεια βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
  • Δείκτης Ανάπτυξης – Αποβιομηχάνισης της περιοχής μας, καθώς παρουσιάζει τις νέες και τις κλειστές επιχειρήσεις, τα είδη επιχειρήσεων που ανοίγουν, τα είδη επιχειρήσεων που κλείνουν κλπ.
  • Περιβαλλοντικός δείκτης Καταγραφή των ρυπογόνων ή και επικίνδυνων για πρόκληση ατυχημάτων μεγάλης έκτασης μονάδων και που ακριβώς βρίσκονται.

Σχετικά Άρθρα