Επιστολές Τελευταία Νέα

Για το θάνατο του 11χρονου μαθητή μέσα στο σχολείο…

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είμαστε συγκλονισμένοι με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, με το θάνατο του μικρού μαθητή και των τραυματισμό άλλων δύο.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συμμαθητέςκαι τους εκπαιδευτικούς του αδικοχαμένου μαθητή… Είμαστε γονείς και σχίζεται το μέσα μας από ανείπωτη θλίψη…

Μπορούμε να εκφράσουμε μόνο οργή.

Οργή για την εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και της εργολαβοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, που τελούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Μόνο όταν οι ανάγκες των παιδιών μας, οι δαπάνες για την Παιδεία σταματήσουν να μπαίνουν στο ζύγι του «κόστους-οφέλους», θα μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή σχολικά κτίρια, που δεν θα πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια τους, που δεν θα πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, που δεν θα βραχυκυκλώνει το ρεύμα, που δεν θα γκρεμίζονται από σεισμούς, που δεν θα παγώνουν το χειμώνα…

Ως Ομοσπονδία Γονέων καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων στην περιοχή μας να ενώσουμε τις φωνές μας για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη & ασφαλή συντήρηση των σχολείων με ευθύνη του Κράτους, των Δήμων και της Περιφέρειας.

Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Όμως δεν μπορούν να δώσουν άλλοθιστην αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ.

Δεκέμβρης 2022

Σχετικά Άρθρα