Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Τεράστια επένδυση της Sunlight Group στην Ξάνθη με παραγωγή στοιχείων λιθίου (102 εκατομμύρια ευρώ και 230 νέες θέσεις εργασίας)

Συνεδρίαση στην Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που προεδρεύει ο Ορέστης Καβαλάκης.
Η Δ.Ε.Σ.Ε. αποτελεί το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο που εποπτεύει τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης Στρατηγικών Επενδύσεων και αποφασίζει για την ένταξη ή μη επενδυτικών σχεδίων σε αυτή. Επίσης, η Δ.Ε.Σ.Ε. με αποφάσεις της διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της διαδικασίας Στρατηγικών Επενδύσεων.

Εξέταση της μεγάλης επένδυσης της Sunlight Group στην ΠΕ Ξάνθης ύψους 102,5 εκατ ευρώ (συνολικά 175 εκ €) που δημιουργεί 230 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα .

Η νέα μεγάλη επένδυση της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας στο εργοστάσιο της Ξάνθης που αφορά κυρίως στην προσθήκη γραμμής παραγωγής ηλεκτροχημικών στοιχείων λιθίου νέας τεχνολογίας, στην αυτοματοποίηση της ήδη υπάρχουσας γραμμής συναρμολόγησης συστοιχιών λιθίου με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής συστοιχιών λιθίου και στον εκσυγχρονισμό/προσθήκη εξοπλισμού με στόχο την αύξηση της ποσότητας των παραγόμενων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 175 εκατ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής ηλεκτροχημικών συσσωρευτών λιθίου με απώτερο σκοπό την εξέλιξη της κατασκευής συσσωρευτών νέας τεχνολογίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκσυγχρονισμός και αυτοματοποίηση της υφιστάμενης γραμμής συναρμολόγησης συστοιχιών λιθίου και αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας των συσσωρευτών μολύβδου – οξέος και ιόντων λιθίου στοχεύοντας στην αποδοτικότερη και ασφαλέστερη παραγωγική διαδικασία.

Επιπλέον, με την αύξηση του δυναμικού παραγωγής, η εταιρεία ενισχύει τις εξαγωγές προϊόντων σε πολλές χώρες εγκαθιδρύοντας μία σημαντική θέση στον χώρο της ανάπτυξης, παραγωγής και διακίνησης προϊόντων συσσωρευτών υψηλών προδιαγραφών.

Σχετικά Άρθρα